Nieuwe geschifte trend bij superrijke Amerikanen: haaien in een thuisaquarium

Nieuwe geschifte trend bij superrijke Amerikanen: haaien in een thuisaquarium

Er is een nieuwe trend opgedoken onder de superrijken in Californië: het houden van haaien als huisdier. In de Amerikaanse staat naast de Stille Oceaan is de roofvis aan het uitgroeien tot een echt statussymbool.

Een haai als huisdier, da’s onmogelijk, zou je denken? De Amerikanen blijven ons echter verbazen. Zo meldt de Amerikaanse kwaliteitskrant Wall Street Journal dat een aantal Californische rijkaards met grote huizen grote aquaria geïnstalleerd hebben in hun woonvertrekken, die als nieuwe thuis moeten gelden voor de gevaarlijke zeedieren.

Eerder deden er al berichten de ronde dat bepaalde mensen slagen, vogelspinnen en zelfs tijgers houden als huisdieren, maar het is voor het eerst dat mensen op relatief grote schaal haaien in hun eigen huis houden.

Zeer prijzig

Bovendien mag ook het prijskaartje er wezen. Zo betaal je voor zo’n luxueus haaienaquarium tussen 15.000 en een miljoen dollar, of tussen ongeveer 13.000 en 863.000 euro. Enorm veel geld dus. Bovendien is het in de VS volkomen legaal om een haai in je huis te houden, zolang je maar veel betaalt voor en licentie en het maar om een exemplaar gaat dat met uitsterven bedreigd wordt, zoals de blauwe haai, de Groenlandse haai en de walvishaai.

De rijke Amerikanen, die door de Wall Street Journal aan den tand gevoeld werden, gaven aan dat het houden van haaien een sexy vorm van machtuitstraling is. Een dokter en makelaar uit Los Angeles zei het volgende aan de krant: “Ik hou al sinds ik een kind was van haaien. Nu heb ik hen onder controle. Het is payback!”

Beveiliging en dierenwelzijn

Toch kan je je afvragen of het wel een goed idee om zo’n haai in huis te halen. Zo moet je uiterst voorzichtig zijn met de beveiliging van zo’n aquarium. Als kleine kinderen eraan zouden prullen, zouden de gevolgen weleens rampzalig kunnen zijn. Bovendien zijn haaien stevige zwemmers die soms in no-time tot 4.000 kilometer ver zwemmen.

En zo groot zijn de villa’s van de Californische rijkaards nog niet. Volgens sommige activisten is het alsof je een mens zijn hele leven in een kast opsluit.

pet life

Gesponsorde artikelen