Nieuwe gezondheidstrend: broccoli in je koffie

Nieuwe gezondheidstrend: broccoli in je koffie

Alsof koffie kiezen in een koffiebar niet moeilijk genoeg was, komen ze nu ook af met broccolikoffie. We moeten wel toegeven dat we niet veel interesse tonen in de groene koffie. Maar zo’n kopje broccolikoffie zou wel heel gezond zijn en het smaakt ook naar gewone koffie. 

Vitaminen én cafeïne in één kopje, dat hebben we heel graag! Maar van een koffie met broccoli hebben wij nooit durven (of willen) dromen.

Het concept werd ontwikkeld in Australië door Commonwealth Scientific and Industrial Research Organization en Hort Innovation. “Met een stijgende trend in gezond eten over de hele lijn, zijn Australische telers altijd op zoek naar manieren om hun producten te diversifiëren en verspilling tegen te gaan, terwijl ze tegemoet komen aan de consumentenvraag,” zei chief executive John Lloyd van Hort Innovation in een bericht.

Dat is ook niet de enige reden. “Onderzoek toont aan dat de gemiddelde Australiër nog steeds niet de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten per dag eet.” Belgen zijn hier ook niet fantastisch in. Tijdens de week van de diëtist heeft de Nationale Voedselconsumptiepeiling aangetoond dat slechts negen procent van de Belgen voldoende (zo’n 250 à 300 gram) groenten eet. “Maar opties zoals broccolipoeder zullen dit probleem verhelpen”, gelooft Lloyd.

Hoe wordt zo’n koffie gemaakt?

Broccoli is, vreemd genoeg, een onpopulaire groente die vaak blijft liggen in de supermarkt. Maar het is eigenlijk heel gezond en je kan het op verschillende manieren bereiden. Toch gaat onze voorkeur naar andere groenten. De bedenkers van broccolikoffie hadden andere ideeën dan stoven, koken of bakken.

De groente wordt eerst gedroogd en vervolgens in een poeder vermalen. Door slechts twee eetlepels in je koffie te doen, heb je ongeveer één portie groenten binnen.

Gezonde trend

Volgens gezondheidsspecialisten moeten wij allemaal op de boot springen van deze gezonde trend. Zo vertelt Cynthia Sass van Health.com dat het een goed idee is om broccoli toe te voegen aan iets wat we toch dagelijks drinken. “Ik hou van het idee dat een product als broccoli wordt gebruikt om voedselverspilling te verminderen. Het is een eenvoudige manier om een portie groenten binnen te krijgen.” Broccoli is ook nog eens heel gezond en beschermt tegen hartziekten en kanker, twee belangrijke doodsoorzaken.

Als je het maar raar vindt om broccoli te doen bij je koffie, kan je ook broccolipoeder in je smoothies en drankjes toevoegen. Ook gezond, maar dan moet je wel echt die smoothies beginnen drinken hé!

Gesponsorde artikelen