Nieuwe hoop voor bitcoin en andere cryptocurrency nadat twee iconische beleggers er eindelijk in geloven

Nieuwe hoop voor bitcoin en andere cryptocurrency nadat twee iconische beleggers er eindelijk in geloven

Het lijkt erop dat de bitcoin zich stilaan aan het herstellen is. De waarde van de cryptomunt steeg dit weekend opnieuw boven de 7.000 dollar. En daar zitten twee grote namen in de beleggerswereld voor iets tussen.

De beurswaarde van de bitcoin zit sinds dit weekend weer rond de 7.000 dollar. De belangrijkste factoren in de forse stijging van de waarde van de bitcoin is de interesse van de grote namen Soros en Venrock, die zich beiden positief uitlieten over cryptocurrency.

Soros Fund Management, het investeringsbedrijf van George Soros, heeft op zaterdag aangegeven te willen investeren in cryptocurrencies. Het bedrijf is een van de grootste en meest succesvolle investeringsmaatschappijen ter wereld en beheert een kapitaal van meer dan 21 miljard euro.

“Bitcoin is geen munt”

Het feit dat Soros nu toch wil investeren in cryptocurrency is op z’n minst merkwaardig aangezien George Soros in januari dit jaar nog te kennen gaf dat hij cryptocurrency zag als een “bubbel”, geen duurzame investering dus.

Verder zei Soros ook dat “bitcoin geen munt is”. Hij legde ook uit waarom. “Een munt moet stabiel zijn. Een munt die tot 25 procent in waarde schommelt, kan niet gebruikt worden om bijvoorbeeld lonen uit te betalen, omdat je loon dan ook 25 procent kan dalen op een dag.”

Nog niet geïnvesteerd in cryptocurrency, maar wel toestemming gegeven

Hoewel George Soros zelf niet de grootste fan is van cryptocurrency, wil zijn bedrijf er nu toch in investeren. Soros zit namelijk zelf niet meer in het dagelijkse bestuur van het Soros Fund Management.

Overigens heeft de investeringsmaatschappij nog geen geld gestoken in virtuele munten, maar het heeft wel de toestemming gegeven aan zijn fondsmanager om dat te doen.

Ook steenrijke familie Rockefeller

Later volgde het nieuws dat ook Venrock zich op cryptocurrency wil richten. Het durfkapitaalfonds zal samenwerken met CoinFund, een beleggingsfonds voor cryptocurrency uit Brooklyn in de Verenigde Staten.

Achter Venrock zit de familie Rockefeller, volgens velen de rijkste familie ter wereld. Daarmee spreken twee van de meest iconische beleggers van Wall Street zich in dezelfde week positief uit over cryptomunten en dat zou volgens velen wel eens een belangrijk symbolisch keerpunt kunnen zijn.

“Stabiele en volwassen markt”

Zo noemt ook Anthony Pompliano van het cryptobeleggingsfonds Full Tilt de berichten van beide fondsen goed nieuws voor de waarde van cryptocurrency.

“Het is bemoedigend om te zien dat instellingen met een historisch track record als Soros en Rockefeller zich gaan interesseren voor blockchain en cryptomunten”, liet hij weten aan Business Insider. “Ik voorzie een instroom van meer en meer institutioneel kapitaal, en hopelijk leidt dat tot een meer stabiele en volwassen markt.”

Gesponsorde artikelen