Nieuwe iPhone SE op komst met Face ID en USB-C

Apple lijkt toch van plan te zijn om een vierde generatie van de iPhone SE uit te brengen. De afgelopen tijd doken er steeds meer geruchten op over deze goedkopere variant van de populaire smartphone. De verwachting is nu dat de iPhone SE 4 in het voorjaar van 2025 wordt gelanceerd.

De eerste iPhone SE werd in 2016 gelanceerd en was meteen een succes. In 2020 en 2022 volgden nog twee nieuwe versies.

In 2023 gingen er geruchten dat de iPhone SE 4 in 2024 zou verschijnen. Later bleek echter dat Apple de lancering van de vierde generatie had uitgesteld. Sindsdien was het onduidelijk of er überhaupt nog een nieuw SE-model zou komen.

Nieuwe geruchten en details

De laatste tijd duiken er echter weer regelmatig nieuwe berichten op over de iPhone SE 4. Zo meldt The Information dat het nieuwe toestel hetzelfde design zal hebben als de iPhone 14 uit 2022. Dat betekent dat de SE 4 eindelijk over Face ID en een notch zal beschikken, in plaats van de Home-button van de vorige modellen. Het scherm zou met 6,1 inch ook een stuk groter worden dan de 4,7 inch van versie uit 2022.

Verder verwachten we dat de iPhone SE 4 een USB-C-poort en een actieknop krijgt, twee features die Apple recent nog maar heeft geïntroduceerd.

Prijs en releasedatum

De nieuwe, goedkope iPhone is waarschijnlijk te koop vanaf het voorjaar van 2025. De prijs zou zo’n 10 procent hoger liggen dan die van zijn voorganger, maar nog steeds onder de 500 euro. Daarmee blijft de SE 4 een stuk betaalbaarder dan de andere iPhones van Apple.

Voorlopig is het wel nog steeds wachten op de officiële bevestiging van Apple over dat nieuws.

Meer
Lees meer...