17 nieuwe namen voor Pukkelpop

Vorige week werden nog dertien nieuwe namen gelost. Vandaag is het terug zover. Zeventien artiesten zijn toegevoegd aan het lijstje. En niet de minste, want onder andere boygenius en Compact Disc Dummies komen deze zomer de festivalweide in Kiewit op zijn kop zetten.

Pukkelpop vindt deze zomer plaats van 17 augustus tot 20 augustus. De 35ste editie belooft een ware klepper te worden. Zo blijft het festival de ene na de andere artiest aankondigen.

Vrijdag

Op vrijdag staan al Billie Eilish, YUNGBLUD, Amelie Lens, Bazard, Froukje en vele anderen gepland. Zij worden nu vervoegd door boygenius. Een Amerikaanse indie supergroep dat voor de eerste keer live op Belgische festivalbodem zal spelen.

boygenius.- Bron: Photo by Noam Galai/Getty Images for Tibet House US

Ook Blawan komt richting Kiewit. Hij is een Britse meester met een neus voor mysterieuze en sfeervolle technogrooves. Bob Vylan, het licht ontvlambaar punk/grime-duo en piri, DIY dance-pop in snoepjeskleuren, zullen ook te vinden zijn.

Zaterdag

Op zaterdag worden er direct acht nieuwe acts toegevoegd. Sub Focus, een Britse dj, is niet de minste. Hij brak door in 2009 met het liedje Sub Focus en is sindsdien één van de grotere namen in de drum and bass-wereld.

Ook Alice Longyu Gao, een Chinees/Amerikaans hyperpopfenomeen en LGBTQIA+-activiste; Aquarian, een Canadese dj/producer en Bombay Bicycle Club, pure Britse indieklasse, zullen niet ontbreken.

Verder komen Compact Disk Dummies, de Desselgemse broers; Gryffin, een Amerikaanse melodic house-dj; Joe Unknown, de punk-hop poëet uit Londen en Skin On Skin, een mystieke dj, producer en innovator, naar Kiewit.

Eerder werden al Angèle, Anne-Marie, Limp Bizkit, 2manydjs (live), Ben Böhmer (live), Bicep (live), Chase & Status (dj set), Rema en Tom Odell aangekondigd.

Zondag

De laatste dag zal er geen tijd voor rust zijn. Want Anz, de veelzijdige Britse dj/producer die de eindjes van electro, UK garage en jungle aan elkaar knoopt, zakt af naar Pukkelpop.

Ook Deki Alem, het Zweeds broederpaar dat drum’n’bass met hiphop, electronica en punk vermengt; KennyHoopla, energieke poppunk uit L.A.; Partiboi69, een dj/producer en The Amazons, de Britse indierock-zwaargewichten, zullen zorgen voor een onvergetelijke afsluiter van het festival.

Op deze laatste festivaldag kan je ook genieten van onder andere The Killers, Florence + The Machine, Bonobo, Foals, Loyle Carner en Reinier Zonneveld.

Meer
Lees meer...