Nieuwe NBA-Belg Ajay Mitchell maakt sterk debuut in Summer League

Ajay Mitchell heeft zijn debuut gemaakt als prof. De 22-jarige Belg werd twee weken gedraft in de NBA en trok nu voor het eerst het truitje aan van de Oklahoma City Thunder. In de Summer League, een voorbereidingstoernooi voor jonge spelers, maakte hij meteen indruk.

Na Toumani Camara vorig jaar, is er ook dit jaar een Belg gedraft in de NBA. Het gaat om Ajay Mitchell. Hij werd als 38ste gekozen door de New York Knicks, maar meteen getradet naar de Oklahoma City Thunder. Die boden hem een zogenaamd ’two-way contract’ aan. Daardoor zal Mitchell voornamelijk in actie voor de Oklahoma City Blue, het satellietteam van OKC in de G League, het niveau onder de NBA. Hij kan wel opgeroepen worden door de Thunder.

Summer League

Zoals bijna alle jonge spelers in de NBA werd Ajay Mitchell door OKC toegevoegd aan hun ploeg voor de Summer League. Daar krijgt hij, samen met enkele spelers op proef, de kans om zich te bewijzen.

Dat laatste deed Mitchell alvast zeker in zijn debuut. Oklahoma City Thunder verloor dan wel met 92-102 tegen de Philadelphia 76ers, Mitchell was bij zijn ploeg wel de beste man op het veld. Hij kwam in 28 minuten tot 14 punten en scoorde 6 van zijn 10 pogingen en 2 van zijn 4 driepunters. Verder was hij ook nog goed voor 3 rebounds, 4 assists, 3 steals en 2 blocks. Met die laatste twee stats bevestigt hij zijn goede reputatie als verdediger. Ook was Mitchell de enige spelers van OKC die zijn minuten op het veld won (+/- van +6).

De komende twee dagen komt Ajay Mitchell opnieuw in actie tegen de Utah Jazz en de Memphis Grizzlies. Daarna trekt hij met zijn ploeg ook nog maar Summer League in Las Vegas, het grootste voorbereidingstoernooi deze zomer.

Bekijk hier enkele hoogtepunten van Ajay Mitchell:

Meer
Lees meer...