Nieuwe plaag in de Alpen: spectaculaire toename diefstal ski’s en snowboards

Nieuwe plaag in de Alpen: spectaculaire toename diefstal ski’s en snowboards

In de skigebieden in de Alpen zijn georganiseerde dievenbendes actief die het hebben gemunt op je dure latten of board. Vorig seizoen lag het aantal claims al 20% hoger en dit seizoen zien verzekeraars een verdere stijging.

De dieven zijn vooral uit zijn op dure nieuwe spullen en slaan vooral toe in luxe ski-oorden. Ski’s en boards worden gewoon gestolen terwijl wintersporters bijvoorbeeld aan het lunchen zijn en buiten aan de skihut hun materiaal in de daarvoor bestemde rekken achterlaten.

Volgens de Oostenrijkse politie komt diefstal op de pistes de laatste tijd veel vaker voor. Ze zeggen daar dat bendes duizenden ski’s en boards stelen. Meestal gebeurt dat onder aan de pistes in de buurt van een parkeerplaats, zodat ze snel met de buit kunnen wegwezen.

Wat kan je doen?

Het zou gaan om bendes die uit Oost-Europa komen. “Het enige wat je kan doen, is je materiaal zoveel mogelijk in het zicht houden. Ook zijn er skislots te koop. Huur als het kan ook een kluis. Een tip is om ski’s niet als paar weg te zetten, maar als onpaar met een reisgenoot. Dan zijn ze niet aantrekkelijk”, luidt het.