Nieuwe speler op komst: Digi Belgium lanceert dit jaar nog mobiele diensten

De Belgische telecommarkt staat op het punt om een nieuwe speler te verwelkomen: Digi Belgium. Het bedrijf kondigt de komst aan van mobiele abonnementen later dit jaar, met de ambitie om in de toekomst ook internet en televisie aan te bieden. De provider belooft scherpe prijzen die de concurrentie flink onder druk zullen zetten.

Digi Belgium is een samenwerking tussen Digi Communications, een Roemeense telecomoperator met activiteiten in verschillende Europese landen, en Citymesh, de telecomtak van de IT-groep Cegeka. Zij haalden twee jaar terug verrassend een 5G-licentie binnen in ons land.

Goedkope abonnementen

De nieuwe speler hoopt zich te onderscheiden met een agressief prijsbeleid. CEO Jeroen Degadt belooft in HLN: “Ons aanbod zal niet vijf procent goedkoper zijn dan de concurrentie, of zelfs niet tien procent, maar nog goedkoper dan dat.”

Digi Belgium is niet aan zijn proefstuk toe. In Spanje heeft de provider al een stevige reputatie opgebouwd met zijn lage prijzen. “Daar staan onze prijzen zelfs gedrukt op onze bestelwagens, omdat we weten dat we ze niet moeten verhogen,” aldus Degadt. “Ook hier in België zullen onze prijzen vanaf de start even stabiel zijn.”

Focus op mobiele diensten

De focus ligt voorlopig op mobiele abonnementen, met concrete plannen voor internet- en televisieaanbod in een latere fase. De exacte lanceringsdatum van de mobiele diensten is nog niet bekend, maar wordt ten laatste tegen het einde van 2024 verwacht.

Meer
Lees meer...