Maak hier kennis met de nieuwe stemmen van ‘Rick and Morty’

Het zevende seizoen van Rick and Morty is van start gegaan met twee nieuwe stemmen voor de hoofdrollen van de populaire animatiereeks. Dat was nodig nadat Warner Bros. Discovery brak met Justin Roiland, een van de oorspronkelijke makers van de reeks die in de vorige seizoenen beide stemmen verzorgde.

Begin dit jaar kwam Justin Roiland in opspraak toen hij in Orange County, Californië aangeklaagd werd. Het ging toen over feiten die dateren van begin 2020. De klacht kwam van een vrouw waarmee Roiland toen aan het daten was en ging over “huiselijk geweld met een lichamelijk letsel” en over “bedreiging, geweld, fraude en/of bedrog”. In maart is de zaak tegen Roiland geklasseerd wegens gebrek aan bewijs, maar ondertussen had Warner Bros. Discovery al met hem gebroken.

Nieuwe stemmen

Adult Swim heeft een deal lopen voor het maken van Rick and Morty tot minstens seizoen 10 en moest dus op zoek naar een oplossing. Dan Harmon wordt vanaf het zevende seizoen de enige showrunner van de animatiereeks. Daarnaast is er ook op zoek gegaan naar nieuwe stemacteurs voor zowel Rick als Morty. In de eerste zes seizoenen zijn beide stemmen verzorgd door Justin Roiland.

Afgelopen weekend is in de Verenigde Staten het zevende seizoen van Rick and Morty van start gegaan. De nieuwe stemmen van beide personages waren eerder al te horen op verschillende trailers, maar nu heeft Adult Swim ook bekendgemaakt wie de stemacteurs zijn.

Ian Cardoni en Harry Belden

De stem van Rick Sanchez wordt voortaan verzorgd door Ian Cardoni. Hij was in het verleden al actief voor WrestleMania en had kleinere rollen in televisieseries zoals Dead of Night. Zijn impressie van Rick kreeg alvast veel complimenten van fans van Rick and Morty. De stem van Morty Smith wordt dan weer verzorgd door Harry Belden. Hij is in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen opvallend weinig te horen. Op die manier willen de makers de kijker waarschijnlijk de kans geven om te laten wennen aan de nieuwe stem.

Bekijk hier naar de trailer van het zevende seizoen van Rick and Morty:

Meer
Lees meer...