‘Rick and Morty’ gaat verder zonder in opspraak geraakte bedenker Justin Roiland

Het voortbestaan van Rick and Morty is verzekerd. Dat was namelijk even twijfelachtig omdat bedenker Justin Roiland, die ook de stem van zowel Rick als Morty doet, beschuldigd wordt van huiselijk geweld. Het netwerk Adult Swim heeft nu echter beslist om de populaire animatiereeks voort te zetten zonder Roiland.

“Adult Swim heeft de samenwerking met Justin Roiland beëindigd”, zei Marie Moore, Senior Vice President Communications van Adult Swim/Cartoon Network/Boomerang, dinsdag in een verklaring. “Rick and Morty gaat verder. De getalenteerde en toegewijde crew werkt hard aan seizoen 7.”

Huiselijk geweld

Eerder deze maand kwam Justin Roiland in opspraak toen hij in Orange County, Californië aangeklaagd werd. De feiten dateren volgens Variety van begin 2020 en komen van een vrouw waarmee Roiland op dat moment aan het daten was. De klacht gaat over “huiselijk geweld met een lichamelijk letsel” en over “bedreiging, geweld, fraude en/of bedrog”.

Justin Roiland moest daarover op 13 januari 2023 voor een hoorzitting op de rechtbank verschijnen. Hij pleit volgens The Hollywood Reporter onschuldig. Zijn advocaat T. Edward Welbourn verwacht dan ook dat de zaak uiteindelijk zal afgewezen worden.

Adult Swim

Maar zo lang wilde Adult Swim dus niet wachten. Zij hebben een bestelling lopen voor Rick and Morty tot minstens seizoen 10. Op dit moment wordt er gewerkt aan seizoen 7. Justin Roiland is niet alleen medebedenker van de populaire animatiereeks, maar ook medeshowrunner. Zijn collega Dan Harmon zal die laatste taak voortaan alleen op zich nemen. Harmon pleitte in 2018 overigens zelf schuldig aan seksueel grensoverschrijdend gedrag. Daarvoor verontschuldigde hij zich toen.

Daarnaast moet de productie ook op zoek naar een nieuwe stemacteur. Roiland sprak namelijk ook de stemmen in van zowel Rick als Morty en was dus zeer belangrijk bij het maken van de reeks.

Meer
Lees meer...