Nieuwjaarsdag en drie andere momenten waarop ontrouw piekt

De eindejaarsfeesten zetten aan tot overspel. En nog geen klein beetje. Dat blijkt uit cijfers van ontrouwsite AshleyMadison.com. De  kerstdagen zijn (nog?) gereserveerd voor familie, maar eens het nieuwe jaar zich heeft aangediend, is er geen houden meer aan. De vier piekmomenten om vreemd te gaan: 

1. Nieuwjaarsdag

Een nieuw jaar… een nieuw lief. Overspelsite AshleyMadison.com noteerde een gigantische piek op Nieuwjaarsdag: +344 procent meer bezoekers, ruim 27.500 nieuwe leden of één per drie seconden. De hele eindejaarsperiode geldt als ‘gevarenzone’, met de feestjes, het alcoholverbruik en de evaluatie van het jaar, maar kerstdag zelf is nog heilig. Het tegengestelde geldt voor de eerste week van het jaar, wanneer overspel- en datingssites een piek rapporteren.

2. Valentijn

Ruim de helft van de overspeligen spendeert Valentijnsdag liever met zijn/haar minna(a)r(es) dan met de partner. De dag NA Valentijn is ook een piekdag voor overspelsites “want op Valentijnsdag heb je je relatie geëvalueerd”. Opvallend: vooral vrouwen melden zich dan aan.

3. Na Moederdag

Ongewaardeerde, teleurgestelde moeders springen massaal op dating- en overspelsites de dag na Moederdag. AshleyMadison noteerde de voorbije jaren tien keer zoveel inschrijvingen van vrouwen op die dag dan op andere maandagen. Of die dag ook echt meer vreemdgegaan wordt, is niet uit die cijfers af te leiden maar wel waarschijnlijk.

4. Op reis

Zon, zee en… zeks? Weg van thuis en het normale leven wordt vaker vreemdgegaan, zeker als de partner er niet is. Eén op drie gaat vreemd op zakenreis, ongeveer evenveel mensen die zonder partner reizen doet hetzelfde. Zes procent slaagt er zelfs in vreemd te gaan terwijl ze op reis zijn mét de partner.

Er is een plaats en tijd voor alles, ook voor vreemdgaan.
Meer
Lees meer...