Left Right
scrollTop top

Nieuwste Pixar ‘Bao’ gelooft dat liefde door de maag gaat met een schattige dim-sum


Nieuwste Pixar ‘Bao’ gelooft dat liefde door de maag gaat met een schattige dim-sum

‘The Incredibles 2′ speelt momenteel zalen en uiteraard heeft PIxar weer een prachtig voorfilmpje voorzien. Deze keer is de hoofdrol voor een … dim-sum. Pardon? Inderdaad, de aanleiding van dit acht minuten durende meesterwerkje is een tot leven gekomen dim-sum, die uiteindelijk z’n moeder moet achterlaten.

De hele wereld leek uit te kijken naar The Incredibles 2 maar daarbij vergeten we nogal snel dat één van de memorabelste stukken van een Pixar-film de voorfilmpjes zijn. Soms zitten daar echte tearjerkers tussen en het voorfilmpje van The Incredibles 2, Bao, is geen uitzondering. Alleen zou het publiek een beetje in de war kunnen zijn, want het hoofdpersonage is een stukje eten, een dim-sum.

Bao, het voorfilmpje voor ‘The Incredibles 2’

Toegegeven, dat is een beetje kort door de bocht. Bao, dat momenteel de wereld aan het veroveren is, gaat vooral over een moeder met legenestsyndroom, die in een droom het gat dat haar zoon achterlaat in haar leven, probeert op te vullen. We moeten er waarschijnlijk niet bijzeggen dat het verhaal goed afloopt en dat het gezin achteraf allemaal samen dim sum eet?

Uiteraard is het niet de eerste keer dat Pixar voor een bizar hoofdpersonage kiest, kijk maar naar Partly Cloudy hierboven, de animatiekortfilm voor Up, over een wolk die babydieren maakt. Het probleem is dat deze wolk nogal gevaarlijke dieren maakt … arme ooievaar! Behoorlijk conceptueel dus, maar eigenlijk gaat het filmpje niet over babydieren, het gaat over je anders voelen en jezelf aanvaarden.

Te ingewikkeld?

Hetzelfde probeert Pixar nu met Bao. Het is niet evident maar omdat het alweer over een uberschattig personage gaat, hebben we het de animatiestudio alweer vergeven. En voor wie het allemaal toch wat bizar vindt, die verwijzen we graag door naar Shrek 1 tot en met 4. Peperkoeken ventjes inbegrepen.

Dit is de trailer voor Bao! Vinden jullie ’t ook schattig?

Nog eens naar The Incredibles kijken voor je naar de cinema sprint, dat kan hier!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  58.640.945
 • Aantal
  doden
  1.387.976
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  558.779
 • Aantal
  doden
  15.618