‘Niveau 4 Terreur’: Teaser toont gespannen sfeer in Brussel na schietpartij: “Hij probeerde hem neer te steken”

Vanaf morgen, dinsdag 30 januari 2024, kan je op Play4 kijken naar Niveau 4 Terreur. Het gaat daarbij om drie extra afleveringen van Niveau 4 die in het teken zullen staan van de terreuraanslagen in Brussel op 16 oktober 2023. Erik Goens keerde daarom terug naar Brussel om de betrokken politieteams te volgen.

In september was het vierde seizoen van Niveau 4 te zien op Play4. Daarin trok Erik Goens opnieuw naar Brussel-Zuid. Maar naar aanleiding van de terreuraanslag op 16 oktober 2023 in Brussel, waarbij twee Zweedse voetbalfans om het leven kwamen, keerde Erik Goens terug naar Brussel voor een driedelige special van Niveau 4.

Niveau 4 Terreur

Niveau 4 Terreur zal dus in het teken staan van de terreurdaden van 16 oktober. Toen opende de Tunesiër Abdessalem Lassoued het vuur in de Ieperstraat in Brussel. Hij schoot drie mensen neer, waarbij twee mensen om het leven kwamen. Het ging om Zweedse voetbalsupporters die in Brussel waren voor de wedstrijd België-Zweden. Kort na de schietpartij, toen de politie nog op zoek was naar de dader, werd het dreigingsniveau in Brussel wel degelijk opgetrokken naar niveau 4, het hoogste niveau.

Erik Goens kon de politiediensten kort na de schietpartij volgen. Daarbij zullen we dus te zien krijgen hoe het er echt aan toegaat wanneer het dreigingsniveau naar 4 gaat. Het resultaat daarvan zullen we nu te zien krijgen in Niveau 4 Terreur. In de teaser voor de eerste aflevering is te zien hoe Erik Goens samen met de politie patrouilleert door Brussel. En daarbij zijn ze getuige van een gevecht dat dreigt te ontaarden in een steekpartij. Gelukkig kunnen ze de man onderscheppen voor hij slachtoffers maakt.

Niveau 4 Terreur is een special van drie afleveringen die vanaf morgen, dinsdag 30 januari, te bekijken zal zijn op Play4 en online via GoPlay.

Bekijk hier de nieuwe teaser voor Niveau 4: Terreur:

Niveau 4 terreur is vanaf dinsdag 30 januari drie weken lang te zien op Play4 en online via GoPlay.

Meer
Lees meer...