Left Right
scrollTop top

NMBS kondigt hogere prijzen aan vanaf 1 februari 2018


NMBS kondigt hogere prijzen aan vanaf 1 februari 2018

De NMBS zal vanaf februari volgend jaar haar prijzen gaan verhogen. Bereid je dus maar al voor om nog meer te betalen voor een treinticket. Een pendelabonnement voor school of werk wordt al bijna 2,5 procent duurder. 

Met die prijsstijging past NMBS hun prijzen aan aan de index. Die aanpassingen zijn, onder meer, gebaseerd op de evolutie van de gezondheidsindex, stelt NMBS.

2,49 procent duurder

De ticketprijzen in ons land zijn nu al geen lachertje, maar er komt vanaf februari volgend jaar dus nog wat bij. Voor woon-school- en woon-werk-abonnementen gaat de prijs met 2,49 procent omhoog. De andere treintickets worden, gemiddeld, zo’n 1,49 procent duurder.

Al behouden een aantal producten ook volgend jaar gewoon hun prijs. De Go Pass 10 (die enkel beschikbaar is voor jongeren tot 26 jaar en waarbij je tien ritten in tweede klasse krijgt aan een vast tarief), de Rail Pass (tien ritten aan een forfaitair tarief) en de fietsdagkaart blijven ook volgend jaar aan hetzelfde tarief te verkrijgen.

“Als het beperkt blijft tot indexering, dan hebben wij geen bezwaar”

Het blijft dus eigenlijk bij een indexering van de prijzen. “Als het daartoe beperkt wordt, kunnen wij daar geen bezwaar tegen maken”, zegt Stefaan Stynen van TreinTramBus aan De Standaard. “Wij kunnen daarmee leven, dat is perfect verdedigbaar. Als reiziger hebben we er alle belang bij dat zij voldoende middelen hebben, voor de betaling van de lonen, enzovoort.”

iStock

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  40.388.802
 • Aantal
  doden
  1.118.083
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  230.480
 • Aantal
  doden
  10.443
Duitsland plaatst Alpengebied in lockdown Icon
12:50

Duitsland plaatst Alpengebied in lockdown

Duitsland heeft Berchtesgadener Land, een regio in Beieren, in lockdown geplaatst. In de regio werden er de afgelopen week 272,8 nieuwe besmettingen per 100.000...