No sh*t! 10 spookverschijningen waar (nog altijd) geen verklaring voor bestaat

’t Is maar film. Say whut?! Mensen die écht al bezoek hebben gehad van een klopgeest weten dat dat some serious sh*it is. Tijd dus voor een remake van Poltergeist en om nog eens een paar scary stories boven te halen, want voor deze 10 spookverschijningen bestaat vandaag nog steeds geen verklaring. Da’s pas spookey! 

1. Hou je maar stevig vast, want de Enfield Poltergeist smijt graag met dingen …

Poltergeist
Scary stemmetjes en vreemde geluiden. De Enfield-klopgeest kon serieus mensen de stuipen op het lijf jagen. Meubels en speelgoed vlogen in het rond … maar ook kinderen werden de lucht in gezwierd. No kidding, in de jaren ’70 werden zelfs foto’s gemaakt van de arme kindertjes!

2. … en de Florida Poltergeist gooit ook graag vanalles in duizend stukjes. Watch out!

Poltergeist
De souvenirwinkel Tropication Artsso in Miami kreeg eind de jaren ’60 regelmatig bezoek van een onzichtbare pestkop. De Florida Poltergeist gooide kopjes, bordjes en bekers stuk, just for fun! De werknemers van het winkeltje moesten dus goed uitkijken waar ze liepen, of ze kregen een heel rek van rayon twee over zich heen!

3. Flikker op, Rosenheim Poltergeist met je freaky flikkerlichtjes!

Poltergeist

Toen Anne-Marie Schneider in ’60 in het Rosenheim-kantoor begon te werken, gebeurden er plots vreemde dingen. Lichten gingen zomaar aan en uit, deuren waaiden open en dicht. Er werd een onderzoek ingesteld naar Fräulein Schneider, maar … geen bewijzen!. Tóch werd ze de deur gewezen. Of die vanzelf open (en terug dicht) ging, is evenwel een raadsel.

4. Sammy, de South Shields Poltergeist en totally out of control speelgoedkidnapper. Say whuuuut?!

Poltergeist
Deze klopgeest hield ervan om speelgoed superscary te maken. Mr. Bunny hield plots een mes tegen de keel van Donald Duck en Teddy had zichzelf opgehangen. Op een gegeven moment ontvoerde Sammy zelfs een peutertje en verstopte het in de kleerkast. Je speelgoed altijd goed opruimen dus en de kast op slot doen!

5. Dit creepy meisje kom je liever niet tegen …

Youtube
The White Lady staat daar gewoon. In het midden van de weg. Pikzwart haar en een sneeuwwitte huid, maar niet echt een lieflijke prinses if you know what I mean! En ook al bied je haar geen lift aan, toch zit ze daar plots op je achterbank. Je ziet maar beter dat je auto vol passagiers zit als je in de Filipijnen rondrijdt!

6. … en brengt deze Spooktrein je wel veilig thuis? Don’t think so …

Youtube
De SilverPilen is zo spookey dat je wel zou willen dat je trein niet was komen opdagen. De trein is samen met het Kymlinge-station een legende in Zweden. “Only the dead get off at Kymling,” klinkt het daar. Want … het toestel zou geesten oppikken en droppen over gans het land. The Walking Dead @Stockholm!

7. The Hampton Court Ghost aka Skeletor trekt aan de alarmbel

Youtube

Brandalarm in The Hampton Court in Londen! Hoewel, geen vuur te zien… en ook geen enkele van de veiligheidsdeuren ging open. Maar de camera’s filmden wel deze vreemde figuur. Misschien een van de vier onthoofde vrouwen van Henry VIII, ready for some serious revenge …

8. Geen oog doe je toe in het Stanley ‘The Shining’ Hotel …

Poltergeist
Geheimzinnige feestjes in de balzaal, dingen die verdwijnen op de kamers, paranormale activiteiten op de vierde verdieping … je zou voor minder wakker liggen. Geen wonder dat dit hotel in Colorado dé inspiratie was voor Stephen King’s The Shining. Maar wij slapen toch liever niet in dit Haunted Hotel!

9. … of in dit horrorhotel: Hotel Monteleone

Poltergeist
Een van de meest behekste huizen in New Orleans en dat wil wat zeggen want de stad zit er vol van. Wat dit hotel zo creepy maakt? Het geluid van spelende kinderen die door de hallen crossen, en de lobby die elke nacht vanzelf op slot gaat en nadien terug mysterieus opengaat. Care for a drink in the bar?

10. Of liever in deze bed & breakfast?

Poltergeist
The Lizzie Bordon House is nu een B&B, maar was vroeger een plek waar een gruwelijke moord plaatsvond. Lizzie B. zou er haar ouders hebben vermoord in the worst possible way (lees: verschrikkelijk bloody). Vandaag is het een van de meest haunted houses in de VS. Het spookt in gans het huis, Lizzie zou er door de gang wandelen en de bedden opmaken. Hang dat Do Not Disturb-bordje maar aan je deur, just in case!

Welke geest jaagt jou écht de stuipen op het lijf …

Poltergeist
Of heb je misschien zelf al bezoek gekregen van een klopgeest?

… of kan het gewoon niet enger dan Poltergeist?

Check het nu in de bioscoop, als de schermen het niet begeven tenminste. Yep, you may be morphed into the screen! 😉Bronnen: Listverse, Stranger Dimensions, Ranker
Meer
Lees meer...