‘Stranger Things’-acteur Noah Schnapp (Will) onder vuur na gebruik van het n-woord

Amerikaans acteur Noah Schnapp, beter bekend als Will uit Stranger Things, kwam onder vuur nadat er een filmpje opdook. In dit filmpje zong hij met Freaky Friday van Lil Dicky, een liedje waar het n-woord in voorkomt.

Duizenden fans waren verontwaardigd en toonden hun ongenoegen op Twitter. Al snel verscheen de hashtag #noahschnappisoverparty. Het filmpje dateert van vorige zomer.

Neighbor

Hoewel in het liedje zelf het n-woord voorkomt beweert Schnapp het woord neighbor te zingen. Dat zegt hij in een verklaring op zijn Instagramverhaal. “Hey allemaal, onlangs is er een video van vorige zomer opgedoken. Hierin dans en zing ik een liedje terwijl ik het woord neighbor over het n-woord zing”, zegt de acteur.

https://twitter.com/yS_tola12/status/1298475781312720896?s=20

“Ik zou echt nooit het n-woord gebruiken, ik ben niet zo’n persoon. Ik heb dat woord echt nooit in heel mijn leven gebruikt”, gaat de ster verder. “Het woord neighbor gebruiken is iets wat ik en mijn kampvrienden deden. Ik hoop dat jullie allemaal begrijpen dat ik zelfs nooit eraan kan denk en om dat te doen.”

“Mijn vrienden zouden ook nooit een video posten of mij steunen als ik zoiets zei zonder twijfelen. Ik verontschuldig mij voor een verantwoord te gebruiken. Het is niet aan mij om te gebruiken en ik had mijn mond moeten houden. Ik snap waarom het beledigend wordt gevonden en het spijt me zo.”

Screenshot van Noah Schnapps Instagramverhaal

‘Stranger Things’

Schnapp werd geboren in 2004 en begon zijn carrière als acteur in 2015. Zijn eerste rol was in de film Bridge of Spies. Daarin vertolkte hij de rol van Rogar Donovan. In 2016 kreeg hij de rol van Will Byers in de Netflixserie Stranger Things. Voor deze show won hij in 2017 een Screen Actors Guild Award.

Vorige maand werd Noah Schnapp ook al eens gecanceld omdat hij “een transfobe, slut-shaming griezelige stalker-fan boven zijn duizenden andere fans verkiest”, vertelt een Twitteraar.

https://www.youtube.com/watch?v=_FPSZfT0xRc
Meer
Lees meer...