Nog lang niet gedaan: KMI verwacht nog zeker halve maand zomers weer tussen 25 en 30 graden

Nog lang niet gedaan: KMI verwacht nog zeker halve maand zomers weer tussen 25 en 30 graden

Het is al een week zomerweer en het einde is nog niet in zicht. Als we de weerkaarten van het KMI mogen geloven zal de hele eerste helft van de zomervakantie warm en zonnig verlopen. In de loop van deze week zou de kans op onweer tijdelijk een beetje toenemen.

Vandaag wordt opnieuw een zonnige dag en het kwik haalt lokaal 30 graden. Ook de eerste week van juli begint met veel zon en maxima rond 28 graden. Ook dinsdag ziet er ongeveer hetzelfde uit, hoewel in de namiddag een paar wolkenvelden kunnen opduiken. Woensdag zijn die wolkjes er ook, en heel lokaal kan daar een beetje regen uitvallen. De temperatuur hangt nog altijd in de buurt van 30 graden.

Onweer in het zuiden

Donderdag en vrijdag wordt het allemaal iets minder stabiel en kunnen die wolken zich omvormen tot onweersbuien. Al lijkt dat vooral gereserveerd voor het zuiden van het land en zal het in Vlaanderen vermoedelijk grotendeels droog blijven. Het kwik bereikt nog altijd 26 tot 27 graden.

Volgend weekend zou die onweersdreiging alweer verdwenen moeten zijn en halen we andermaal 27 graden. Die waarde ziet het KMI in een voorspelling op langere termijn voorlopig voor de eerste helft van de maand juli.

Rock Werchter

Goed nieuws dus voor Rock Werchter, waar het behoorlijk warm kan worden. En als onze Rode Duivels ver geraken op het WK voetbal zullen de vele fans kunnen supporteren op een warme zomeravond met een fris drankje.

Gesponsorde artikelen