Oefenwedstrijd Rode Duivels-tegenstander Tunesië ontspoord door aantal bizarre incidenten

Tunesië, de tweede tegenstander van de Rode Duivels in de groepsfase van het komende WK voetbal in Rusland, heeft gisteren in Genève tegen Turkije 2-2 gelijkgespeeld. De wedstrijd werd echter ontsierd door een aantal bizarre incidenten.

Tunesië leek de wedstrijd te gaan winnen, maar de Turken kwamen vlak voor tijd nog tot scoren. Turkije speelde het laatste halfuur met een man minder, nadat aanvoerder Cenk Tosun met een rode kaart uit het veld was gestuurd. En niet omdat hij een andere speler iets had gelapt, maar door een verhitte ruzie met … toeschouwers.

Cenk Tosun, de spits van Everton, rende, terwijl de wedstrijd nog in volle gang was, woest naar de zijlijn om al schreeuwend en met drukke armgebaren enkele fans op te zoeken. Volgens ooggetuigen hadden familieleden van Tosun op de tribune ruzie gekregen met andere fans en dat leidde tot een boze reactie bij de spits.

Tosun moest door ploeggenoten worden tegengehouden. De scheidsrechter was niet gediend van zijn gedrag en trok rood.

Kort na de rode kaart kreeg teamgenoot Mehmet Topal een volle beker tegen zich aan gegooid en bestormden fans het veld na de late gelijkmaker van Caglar Söyüncü.

Anice Badri en Ferjani Sassi scoorden voor Tunesië.

Egypte & Colombia

Er waren nog een aantal oefenwedstrijden gisteren met het oog op het WK. In het Italiaanse Bergamo stonden de WK-gangers Colombia en Egypte tegenover elkaar. Er werd niet gescoord. Colombia trad op volle oorlogssterkte aan met Juan Cuadrado, James Rodriquez en Radamel Falcao. Bij de Colombianen speelden PSV’er Santiago Arias en oud-Ajacied Davinson Sánchez de hele wedstrijd.

Bij Egypte ontbrak de geblesseerde Mo Salah. Hij herstelt van een armblessure, maar hoopt op het wereldkampioenschap aanwezig te zijn.

Frankijk: grote favoriet?

Frankrijk won in Nice met 3-1 van Italië. De ploeg van Deschamps kwam al na acht minuten op voorsprong via Samuel Umtiti, die van dichtbij een rebound verzilverde.

Twintig minuten later stond het al 2-0. Scheidsrechter Anthony Taylor wees naar de stip na een overtreding van Leonardo Bonucci op Kylian Mbappé en Antoine Griezmann maakte geen fout vanaf elf meter.

Italië slaagde er voor rust nog wel in de aansluitingstreffer aan te tekenen. Doelman Hugo Lloris kreeg een harde vrije trap van Mario Balotelli niet goed onder controle, waarna Bonucci in de rebound kon binnenwerken.

Frankrijk maakte na 63 minuten de 3-1. Ousmane Dembélé verschalkte doelman Salvatore Sirigu met een geplaatst schot in de verre hoek.

Het was de tweede overwinning deze week voor Frankrijk, dat maandag ook de oefeninterland tegen Ierland (2-0) winnend afsloot. Italië boekte die dag een 2-1 zege op Saudi-Arabië.

Frankrijk speelt op zaterdag 9 juni voor eigen publiek tegen de Verenigde Staten zijn laatste oefenduel voor het WK. Les Bleus trappen het mondiale eindtoernooi een week later af met een wedstrijd tegen Australië en spelen in groep C ook nog tegen Peru en Denemarken.

Frankrijk hoopt deze zomer voor het eerst sinds 1998 wereldkampioen te worden en deed tegen Italië al wat vertrouwen op.