Olly Alexander lost Eurovisienummer ‘Dizzy’

Een dag na Joost, heeft de andere internationaal bekende naam van het Eurovisiesongfestival, Olly Alexander, zijn Eurovisienummer gelost. Net zoals in ons land het geval was met Mustii werd de zanger al enkele maanden geleden aangesteld als inzending, maar zijn nummer is pas nu uit.

Bijna alle nummers voor het Eurovisiesongfestival zijn ondertussen bekend. Vandaag loste zo ook Olly Alexander het nummer waarmee hij het Verenigd Koninkrijk zal vertegenwoordigen. Het nummer kreeg de naam Dizzy en voor fans van Years & Years zal het sowieso vertrouwd in de oren klinken.

Dizzy

Naast Joost Klein, die voor Nederland naar het Eurovisiesongfestival gaat, is ook Olly Alexander een naam die tot ver buiten zijn eigen land bekend is. De frontman van de band Years & Years werd enkele maanden geleden aangekondigd als de vertegenwoordiger van het Verenigd Koninkrijk en sindsdien was het wachten tot de release van zijn nummer. En dat is nu eindelijk verschenen.

Dizzy is een electropopnummer met een melodie die meteen blijft hangen. Het is een nummer dat aansluit bij het eerdere werk van Olly Alexander, zowel bij Years & Years als tijdens zijn solocarrière. Dizzy kreeg ook meteen een videoclip, waarin Olly Alexander zich bevindt in een draaiend huis, waarvan je natuurlijk al eens dizzy kan worden. “Ik schreef het nummer afgelopen zomer met Danny L Harle”, vertelt Olly Alexander. “We startten vanuit het woord ‘Dizzy‘ omdat het in mijn hoofd kwam en ik er meteen fan van was. Ik dacht over de leuke dingen die je het gevoel kunnen geven dat je duizelig bent. Het nummer gaat over zo’n intense golf van emoties voelen voor iemand, waardoor die je hele wereld ondersteboven en binnenstebuiten keert.”

Bekijk hier de videoclip voor Dizzy van Olly Alexander:

Het Eurovisiesongfestival gaat dit jaar door op 7, 9 en 11 mei in Malmö in Zweden. Het Verenigd Koninkrijk zit rechtstreeks in de finale op zaterdag 11 mei.

Meer
Lees meer...