Olly Alexander deelt teaser voor Eurovisienummer ‘Dizzy’

Eerder vandaag liet Olly Alexander weten dat hij z’n Eurovisienummer Dizzy op vrijdag 1 maart zal uitbrengen, maar nu heeft hij al een teaser op de wereld losgelaten. Daarin krijgen we al een redelijk groot deel van het refrein te horen.

Er zijn ondertussen al heel wat inzendingen bekend voor het Eurovisiesongfestival. Het gaat hierbij om winnaars van voorrondes of artiesten die gekozen werden door de omroep van het land. Onder andere België, Nederland en het Verenigd Koninkrijk kozen intern een artiest die dus nog een nummer moet bekendmaken. Voor het Verenigd Koninkrijk zal zanger Olly Alexander naar Malmö trekken en hij zal z’n volledige nummer op vrijdag 1 maart bekendmaken. Maar nu heeft hij al een stukje laten horen via X, het voormalige Twitter.

Dizzy

Olly Alexander is een van de grootste namen die we dit jaar op het Eurovisiepodium zullen zien. Hij scoorde in het verleden met de band Years & Years al verschillende hits, waarvan King en Desire waarschijnlijk de grootste zijn. Omdat hij geen onbekende naam is wordt er natuurlijk ook enorm uitgekeken naar de release van zijn Eurovisienummer. Het volledige nummer, dat de naam Dizzy kreeg, zullen we te horen krijgen op vrijdag 1 maart, maar nu krijgen we al een deel te horen.

De teaser toont alvast dat Olly Alexander trouw blijft aan de sound die we van hem gewend zijn. Dizzy is een dansbaar nummer dat meteen blijft hangen. Het gaat om een teaser van 20 seconden die het begin van het refrein van Dizzy laat horen en die smaakt dus naar meer, maar daar zullen we nog voor moeten wachten tot vrijdag 1 maart.

Mustii, de artiest die ons land zal vertegenwoordigen, zal zijn nummer op dinsdag 20 februari lossen. De titel is voorlopig nog niet bekend. Ook Nederland koos met Joost Klein al z’n inzending. Over de releasedatum van zijn Eurovisienummer is nog niets geweten.

Beluister hier de teaser van Dizzy:

Het Eurovisiesongfestival gaat dit jaar door op dinsdag 7, donderdag 9 en zaterdag 11 mei in Malmö, Zweden.

Meer
Lees meer...