Left Right
scrollTop top

OMG! Friends heeft een aflevering van Black Mirror voorspeld


OMG! Friends heeft een aflevering van Black Mirror voorspeld

Net wanneer je denkt dat de televisieserie ‘Friends’ je niet meer kan verrassen, doen de zes vrienden het toch. Of eigenlijk alleen maar Dr. Ross Geller. Onze wetenschappelijke vriend vanuit de serie heeft namelijk een aflevering van ‘Black Mirror’ voorspeld. Hij legt een uitvinding van de toekomst  uit …

We weten allemaal dat de zes vrienden echt revolutionair waren. Zo was Friends bijvoorbeeld één van de eersten die een lesbisch huwelijk toonden op tv. Ondertussen is het al jaren geleden dat de serie is gestopt, maar toch bruist het internet nog van theorieën, verhalen en memes van Friends. Het is duidelijk dat wij echt geen afscheid van ze kunnen nemen.

Ze verrassen nog steeds

Eén van de redenen waarom we ze niet zomaar kunnen achterlaten, is omdat ze er na al die jaren nog steeds in slagen om ons te verrassen. Een voorbeeldje hiervan komt uit de aflevering ‘The One Where Phoebe Runs‘, seizoen 6 aflevering 7, waarin Phoebe, ja … loopt als een gekkin. Hilarische aflevering, dat wel maar dat is niet het enige. In de aflevering heb je een scene waarin Ross uitlegt dat het tegen het jaar 2030 mogelijk is om je hersenactiviteiten en geheugen te downloaden in een computer. Nadien zou je, volgens Ross, voor altijd kunnen leven als een machine.

Komt je dat niet bekend voor? Denk maar aan de aflevering San Junipero van Black Mirror, waarin je na de dood kan leven in een virtuele wereld. (Bekijk hier onze top 19 van alle afleveringen van Black Mirror.)

Netflix is er trots op en deelt zelf de video waarin Ross de uitleg doet. We denken trouwens dat we hem nu echt wel dokter mogen noemen.

Ross zegt in de scene: “Tegen het jaar 2030 zullen er computers zijn die dezelfde functies kunnen uitvoeren als een menselijk brein. Dus theoretisch gezien kan je je gedachten en herinneringen in deze computer downloaden en voor altijd verder leven als een machine.”

En voor de echte kenners: wie weet wat Chandler reageerde?


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…