Het Vlaamse wielervoorjaar gaat morgen van start met de ‘Omloop het Nieuwsblad’

Zaterdag is er weer koers! Volgens traditie gaat het Belgische wielervoorjaar dan van start met de Omloop het Nieuwsblad. Het startschot voor de Elite Mannen wordt om 11.00 uur gegeven in ’t Kuipke in Gent. De finish ligt op 202 kilometer in het centrum van Ninove en wordt omstreeks 16.00 uur verwacht.

De 79ste editie van Omloop het Nieuwsblad gaat morgen van start. Voorafgaand aan de start van Omloop het Nieuwsblad worden alle mannen- en vrouwenploegen voorgesteld in ’t Kuipke. De presentatie van de Elite Mannen begint om 9.10 uur, gevolgd door de Elite Vrouwen om 12.00 uur.

Favorieten

Wie volgt Nederlander Dylan van Baarle op als winnaar van de openingsklassieker? Ploegmaat Wout van Aert lijkt alvast de gedoodverfde favoriet te zijn. Van Aert rijdt voor het eerst ook een volledig openingsweekend met Kuurne-Brussel-Kuurne op zondag.

Vorig jaar won zijn ploeg Visma-Lease a Bike de dubbel. De kans om dat dit weekend te evenaren, lijkt volgens Wout van Aert heel klein, maar hij houdt de hoop erin. “Je moet ook realistisch zijn, dat hangt van zoveel factoren af. Het zou heel mooi zijn en ik denk dat we met een fantastische ploeg aan de start staan. Onze ambities zijn om er eentje of twee te winnen dit weekend”, vertelt Van Aert.

Het parcours omvat bekende uitdagingen zoals de Molenberg, de kasseiklim in Zwalm, het duo Haaghoek-Leberg, de Berendries en de legendarische Muur van Geraardsbergen, gevolgd door de Bosberg.

Elite Vrouwen

Bij de Elite Vrouwen is alle aandacht gericht op Team SD Worx, met wereldkampioene Lotte Kopecky, Demi Vollering en Lorena Wiebes. Kopecky verlengde haar contract bij de ploeg deze week nog. De concurrentie komt voornamelijk van Lidl-Trek met namen als Elizabeth Deignan, Elisa Balsamo en Elisa Longo Borghini. De vrouwen rijden een totaal van 127,1 kilometer, waarvan de laatste 33,7 kilometer op hetzelfde parcours als de mannen.

Meer
Lees meer...