Wout van Aert en Sarah De Bie krijgen tweede zoontje

Wielrenner Wout van Aert en zijn vrouw Sarah De Bie zijn opnieuw vader en moeder geworden van een tweede kindje. Hun tweede zoontje kreeg de naam Jerome. Van Aert verliet gisteren in allerijl de Ronde van Frankrijk en was dus juist op tijd thuis.

Al voor de start van de Ronde van Frankrijk had Wout van Aert aangegeven dat de kans bestond dat hij de wedstrijd niet zou uitrijden. Vrouw Sarah was namelijk hoogzwanger.

Team Jumbo-Visma

Team Jumbo-Visma besloot toch om de 28-jarige Belg mee te nemen naar de Tour. Van Aert bewees de voorbije jaren namelijk al meermaals dat hij haast onmisbaar is in hun Tourploeg. Hij won niet alleen zelf negen ritten, een groene trui en de Superstrijdlust. Wout van Aert toonde zich ook dag na dag en jaar na jaar als meesterknecht voor kopmannen Primoz Roglic en Jonas Vingegaard. Zowel op het vlakke als in de bergen reed Van Aert kilometerslang op kop of werd hij vooruit gestuurd om daar eventueel van dienst te zijn.

Ook deze Ronde van Frankrijk was Wout van Aert weer van goudwaarde. Voor het eerste slaagde hij er, tot zijn eigen frustratie, niet in om een rit te winnen, maar met twee tweede en drie derde plaatsen was hij daar wel vaak dicht bij.

Jerome

Donderdag kwam dan het bericht dat Wout van Aert niet meer aan de start zou staan van de 18de etappe van de Ronde van Frankrijk. “Mijn plaats is nu thuis”, zei hij daarover. En dat bleek helemaal terecht, want niet veel later is de jonge Jerome geboren. Dat maakte Van Aert zelf bekend op zijn sociale media. De tweejarige Georges heeft er zo een broertje bij.

Meer
Lees meer...