Wout van Aert verlaat Ronde van Frankrijk voor geboorte tweede kindje

Wout van Aert heeft deze ochtend de Ronde van Frankrijk verlaten. Zijn vrouw Sarah is hoogzwanger en dat wil de Belg van Team Jumbo-Visma uiteraard niet missen. Van Aert won voor het eerst geen ritzege in de Tour, maar toonde zich wel opnieuw van goudwaarde voor zijn kopman Jonas Vingegaard.

Al voor de start van de Ronde van Frankrijk had Wout van Aert aangegeven dat de kans bestond dat hij de wedstrijd niet zou uitrijden. Vrouw Sarah is namelijk hoogzwanger van een broertje of zusje van de tweejarige Georges.

Team Jumbo-Visma

Team Jumbo-Visma besloot toch om de 28-jarige Belg mee te nemen naar de Tour. Van Aert bewees de voorbije jaren namelijk al meermaals dat hij haast onmisbaar is in hun Tourploeg. Hij won niet alleen zelf negen ritten, een groene trui en de Superstrijdlust. Wout van Aert toonde zich ook dag na dag en jaar na jaar als meesterknecht voor kopmannen Primoz Roglic en Jonas Vingegaard. Zowel op het vlakke als in de bergen reed Van Aert kilometerslang op kop of werd hij vooruit gestuurd om daar eventueel van dienst te zijn.

Ook deze Ronde van Frankrijk was Wout van Aert weer van goudwaarde. Voor het eerste slaagde hij er, tot zijn eigen frustratie, niet in om een rit te winnen, maar met twee tweede en drie derde plaatsen was hij daar wel vaak dicht bij.

“Mijn plaats is nu thuis”

“Zoals iedereen weet, is Sarah zwanger en begint het een beetje te dringen thuis”, zegt Wout van Aert met een grote glimlach in een videoboodschap op sociale media van zijn ploeg. “In overeenkomst met de ploeg hebben we beslist dat mijn plaats nu thuis is. We hebben thuis vaste opvolging gehad met de dokter de afgelopen weken. Hij kon de inschatting maken dat de geboorte er zit aan te komen, dus hebben we die beslissing gemaakt. Het is aan de ene kant een raar gevoel, maar het is helemaal geen dilemma. Het is een makkelijke beslissing om te nemen. Ik heb altijd voor mijzelf uitgemaakt dat ik naar huis zou gaan als mijn vrouw mij nodig heeft, en die tijd is nu gekomen.”

In een reactie onder de tweet bedankte Team Jumbo-Visma zijn renner voor zijn sterke Tour.

Meer
Lees meer...