Ontdek de legende van ‘Oro Ruba’ op Aruba

Spaanse ontdekkingsreizigers doorkruisten in de 16de eeuw het Caraïbisch gebied op zoek naar de legende van ‘Oro Ruba’, ofwel het ‘rode goud’. Het ‘Oro Ruba’ dat werd nagejaagd door de middeleeuwse schattenjagers was uiteraard Aruba. Vandaag de dag is het ‘One Happy Island’ de ideale reisbestemming waar menig avonturier  heel wat historische goudmijnen kan ontdekken.

Aruba is een eiland met een kleurrijk verleden van goudzoekers en goudmijnen. Vandaag de dag kun je nog steeds heel wat overblijfselen van deze roemruchte geschiedenis bewonderen. Pronkstuk van deze rijke geschiedenis zijn de ruïnes van de Bushiribana-goudmijn. Gelegen aan de Noordkust steekt deze goudmijn af tegen de prachtige achtergrond van het ruige, rotsige landschap. Tijdens de negentiende eeuw verwerkte deze goudmijn erts in de nabijgelegen heuvels. 

Landinwaarts herbergt Aruba de ruïnes van de Balashi-goudmijn in de pittoreske omgeving van het uitgestrekte natuurgebied Franse Pas. Gehuisd op een heuvel van de Spaanse lagune schitteren vandaag de dag de overblijfselen van de ooit zo drukke goudmijn. 

Krijg je nog niet genoeg van deze historische pracht en praal? Dan kun je nog steeds de goudmijnen opzoeken die in het nationale park ‘Arikok’ gelegen zijn.

Meer
Lees meer...