Ontsnapte leeuwin Planckendael doodgeschoten: kwam tot op tien meter van bezoekers        

Ontsnapte leeuwin Planckendael doodgeschoten: kwam tot op tien meter van bezoekers        

In Planckendael is donderdagmorgen een leeuwin erin geslaagd uit haar kooi te ontsnappen. Er werd geprobeerd om de leeuwin te verdoven, maar na twee mislukte pogingen werd toch de beslissing genomen het dier dood te schieten, dat meldt de zoo zelf op Twitter. “Nooit kwam iemand van bezoekers of personeel in gevaar.”

In het Mechelse dierenpark Planckendael is donderdagmorgen een leeuwin ontsnapt. De leeuwin was echter niet op vrije voeten, maar zat nog vast ergens in het park. Aanvankelijk werd gedacht dat het dier in een dienstingang zat, en dus nooit bij bezoekers zou kunnen komen, maar dat bleek niet waar.

Tot op tien meter

Tijdens de persconferentie verduidelijkte Planckendael dat de leeuwin een treinstel genaderd was, ze kwam op zo’n tien meter. In dat treinstel zaten bezoekers, die niet waren geëvacueerd omdat het technisch gezien een gebouw is. Je kan het treinstel echter niet afsluiten en dus was het gevaar voor de bezoekers iets te groot.

De overige bezoekers die al in het park waren, werden voor alle zekerheid uit het park geleid of aangemaand om in de winkels of restaurants te blijven. Ook het personeel werd even ontruimd, in afwachting van de verzorgers die het dier zouden verdoven.

Verdoven lukte niet meer

Maar daar zijn ze tot tweemaal toe niet in geslaagd. De leeuwin was te hard in paniek. Daarom werd de keuze gemaakt om het dier te doden, zeker toen ze in de buurt van het treinstel liep. “Na twee mislukte verdovingspogingen hebben we de ontsnapte leeuwin met een schot moeten laten inslapen”, schrijft de zoo op Twitter. “Nooit kwam iemand van bezoekers of personeel in gevaar.”

Zoo opnieuw open

Er was lange tijd veel onduidelijkheid over de ontsnapping “Er waren in ieder geval nog maar heel weinig bezoekers gezien het vroege uur, en die zijn allemaal veilig”, stelde woordvoerster Ilse Segers deze morgen aan Gazet van Antwerpen. “Het evacuatieplan is nu van kracht, dat houdt in dat de mensen binnen moeten blijven.”

Ondertussen werd de zoo opnieuw geopend.

Gesponsorde artikelen