Left Right
scrollTop top

Ook onze Matthias Schoenaerts ‘slachtoffer’ van het Weinstein-seksschandaal


Ook onze Matthias Schoenaerts ‘slachtoffer’ van het Weinstein-seksschandaal

Hollywood is al een hele week in de ban van de bekende producent Weinstein en z’n niet zo propere activiteiten. Hij zou meerdere actrices, modellen en medewerksters hebben lastig gevallen, en ook onze Matthias Schoenaerts zou daar nu de dupe van zijn.

Weinstein had beter twee keer nagedacht toen hij de vrouwen waarmee hij samenwerkte seksueel intimideerde, want het schandaal in Hollywood neemt ondertussen buitengewone proporties aan. Na het lekken van opnames tijdens het misbruik en zijn vrouw kwijt te zijn, zouden nu ook meerdere acteurs de dupe zijn van zijn losse pollekes.

En da’s ook het geval bij onze Belgische trots Matthias Schoenaerts. De televisieserie van David O. Russell met Schoenaerts en Robert De Niro zou worden geschrapt omdat The Weinstein Company er de coproducent van is. Ze voelen de gevolgen van het schandaal maar al te goed en dus weten ze niet of de financiering van de serie wel rond zal geraken. Er waren naar verluidt al twee seizoenen van acht afleveringen gepland die samen – je leest het goed – een slordige 160 miljoen dollar zouden kosten.

Nog geen cent geïnvesteerd

Amazon zou de serie uitzenden op Amazon Prime en had al 40 miljoen dollar geïnvesteerd in de serie, maar het bedrijf van Weinstein heeft dus nog geen cent betaald. En nu vraagt iedereen zich uiteraard af of dat geld er nog wel komt. Enkele belangrijke mensen bij Amazon hebben er alvast hun bedenkingen bij en lieten openlijk weten dat ze momenteel hun opties bekijken.

Eén van die opties zou zijn om het project terug te trekken van The Weinstein Company. Zo blijft ook de reeks ongeschonden. Maar sommige bronnen zeggen zelfs dat de serie helemaal geschrapt kan worden. En andere investeerders vinden, wordt moeilijk omdat het prijskaartje zo hoog ligt. Productiebedrijven wouden naar verluidt zelfs niet horen waar de serie over zou gaan. Nog eventjes afwachten dus, maar wij hopen alleszins dat de reeks er komt.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…