Left Right
scrollTop top

Ook verslaafd aan sociale media? Facebook en Instagram bieden kans om tijdslimiet op gebruik te zetten


Ook verslaafd aan sociale media? Facebook en Instagram bieden kans om tijdslimiet op gebruik te zetten

Hoeveel tijd breng jij op een dag door op de sociale media? De meeste gebruikers hebben dit al lang niet meer onder controle, en daarom bieden Facebook en Instagram binnenkort hulp. Er komt namelijk een optie om een tijdslimiet op je gebruik te zetten.

Er zullen drie tools komen die je helpen om de tijd op de sociale media te beperken. Ten eerste zal je echt een tijdslimiet op het gebruik van de applicatie kunnen zetten. Ten tweede kan je meldingen tijdelijk stilzetten, zodat je geen aanleiding krijgt om de app te openen. En ten derde komt er een dashboard waarop je kunt zien hoeveel tijd je er die dag al hebt doorgebracht. De tools komen er zowel voor Facebook als voor Instagram. Je zal de tools bij de instellingen van de apps kunnen terugvinden.

Controle

De twee netwerken gingen voor deze functies advies vragen aan gezondheidsexperts en academici. Het lijkt alsof ze vooral zichzelf gaan pijn doen door ons te helpen onze verslaving onder controle te krijgen. “Wij willen dat de tijd die mensen op Facebook en Instagram doorbrengen, positief en inspirerend is”, zegt David Ginsberg van Facebook. “We hopen dat deze tools mensen helpen meer controle te krijgen over de tijd die ze op onze platformen doorbrengen.”

Google en Apple

Facebook doet dit vooral om de concurrentie geen voorsprong te geven. Ook Google en Apple hebben al een gelijkaardige tool aangekondigd. Daarbij zal je meldingen overigens zolang je maar wil kunnen stilzetten, terwijl dat bij Facebook en Instagram maar tijdelijk is. Ze bieden ouders ook de mogelijkheid een tijdslimiet op het gebruik van toestellen door hun kinderen in te stellen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  59.160.472
 • Aantal
  doden
  1.396.267
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  559.902
 • Aantal
  doden
  15.755