Op welke toestellen we Netflix kijken, verandert na amper paar maanden

Op welke toestellen we Netflix kijken, verandert na amper paar maanden

Netflix gaat er prat op dat je hun content op nagenoeg elk scherm kan bekijken, maar doen we dat ook? Het antwoord is eigenlijk een beetje onduidelijk. Want we maken zeker wel gebruik van de mogelijkheden die Netflix aanbiedt, maar na een tijdje vervallen we toch weer in onze oude gewoontes …

Netflix geeft niet graag kijk in hun data en statistieken, maar nu hebben ze toch op een briefing een aantal cijfers gegeven over de kijkgewoontes van hun publiek. En daar is iets heel opvallends aan, want de kijkgewoonten veranderen naarmate hoelang je al bent geabonneerd.

6 maanden

Wie zich voor het eerst aanmeldt op de streamingdienst maakt namelijk sterk gebruik van de verschillende opties om hun content te kijken. In die eerste dagen kijkt slechts een kwart op een televisietoestel. Vooral de computer wordt vaak gebruikt (40 procent) en ook mobile doet het goed met iets minder dan een derde.

Na een maand geabonneerd te zijn, veranderen die kijkgewoonten al meteen heel drastisch. Zowel de computer als de smartphone moeten zwaar inboeten en televisie neemt over. Een tendens die na zes maanden nog duidelijker wordt. Na een half jaar Netflix-klant te zijn, kijkt al maar liefst 70 procent via hun televisietoestel. Amper 15 procent doet dat dan nog op de computer en slechts een tiende op de smartphone.

Goede, oude televisietoestel

Wie zich op Netflix abonneert, doet dat duidelijk om op verschillende schermen te kijken. Maar na verloop van tijd valt de overgrote meerderheid dus terug op het goede, oude televisietoestel. Dat alles naar de smartphone verschuift, geldt dus niet (helemaal) voor Netflix. We zien Stranger Things, The End of the F***ing World en The Crown dus duidelijk nog altijd liever op een groot scherm.

Netflix

Gesponsorde artikelen