Opnames derde seizoen ‘Assisen’ gestart

Goed nieuws voor de fans van de serie Assisen. De opnames van het derde seizoen zijn namelijk van start gegaan. Waarover het verhaal precies zal gaan, is nog niet bekend. Maar wat we wel weten is dat acteurs An Miller en Filip Peeters opnieuw terugkeren als openbaar aanklager en advocaat.

Hoewel Assisen nog maar twee seizoenen telt, lijkt het al een vaste waarde te zijn op televisie. Na een succesvol eerste seizoen in 2023, volgde er begin dit jaar al een tweede. Ook in het voorjaar van 2024 zal de reeks terugkeren, want er wordt al volop gewerkt aan een derde seizoen.

Assisen

Tot nu toe kregen we twee seizoenen van Assisen. Het eerste kreeg de ondertitel De Balletmoord en ging over het proces van Eveline Van Laecke, gespeeld door Violet Braeckman. Het tweede seizoen was de De Insulinemoord en ging over het proces van Dirk Dejager. Die rol werd gespeeld door Gene Bervoets.

Tijdens de reeks mocht het publiek oordelen of de beklaagde schuldig of onschuldig was. Om die beslissing te maken kreeg de kijker het volledige proces te zijn, aangevuld met flashbacks die meer zouden vertellen over de situatie. In beide voorgaande seizoenen werd de beklaagde uiteindelijk onschuldig bevonden.

Derde seizoen

Na twee succesvolle seizoenen komt er nu dus een derde. En die opnames zijn nu van start gegaan. De komende weken filmt de productie op verschillende plekken in Vlaanderen, waarbij ze voor heel wat scènes zelfs nog figuranten zoeken. Ook naar de jonge versies van personages Lucas en Charlotte wordt nog volop gezocht.

Wie Lucas en Charlotte zijn en welke acteurs we precies zullen zien in het derde seizoen, is niet bekend. Al zullen An Miller en Filip Peeters alvast terugkeren als aanklager Anna Senden en meester Bregt Craps. Ook een releasedatum is er nog niet.

Meer
Lees meer...