Televisieserie ‘Assisen’ van Play4 krijgt derde seizoen

Goed nieuws voor de fans van Assisen. De interactieve fictiereeks van Play4 lijkt namelijk terug te keren voor een derde seizoen. Officieel is dat nog niet, maar uit casting calls blijkt wel dat er gewerkt wordt aan zo’n nieuw seizoen.

Assisen is een opvallend televisieconcept. De fictiereeks, die gebaseerd is op een theaterreeks, behandelt telkens een assisenproces. Daarbij kan je het volledige proces volgen met alle getuigen pleidooien. Daarnaast krijg je ook extra informatie via flashbacks en gesprekken buiten de rechtszaak.

Dat alles moet je als kijker in staat stellen om een zo goed mogelijk oordelen over schuld of onschuld te vellen. De kijkers zijn in Assisen namelijk de jury. Na de op twee na laatste aflevering mogen zij stemmen over het lot van de beklaagde. Van de voorlaatste aflevering zijn er vervolgens twee versies opgenomen: één in het geval van ‘schuldig’ en één in het geval van ‘onschuldig’. Vervolgens wordt dan de aflevering uitgezonden die past bij de uitkomst van de stemming. In de slotaflevering van het seizoen krijg je dan te zien hoe de feiten echt gelopen zijn.

Derde seizoen?

Tot nu toe kregen we twee seizoenen van Assisen. Het eerste kreeg de ondertitel De Balletmoord en ging over het proces van Eveline Van Laecke, gespeeld door Violet Braeckman. Het tweede seizoen was de De Insulinemoord en ging over het proces van Dirk Dejager. Die rol werd gespeeld door Gene Bervoets.

Nu lijkt er dus een derde seizoen op komst. Bij een castingbureau is er namelijk een oproep verschenen voor drie specifieke auto’s. Het gaat om Renault Megane Break, een Volkswagen Passat Break en een Volvo V70. Deze drie auto’s worden telkens gezocht in een uitgesproken kleur en moet bij voorkeur van het bouwjaar 2005 à 2008 zijn. Deze auto’s zijn nodig op 17 september, wanneer er dus vermoedelijk een opnamedag gepland staat. Op een officiële bevestiging over dat derde seizoen van Assisen is het wel nog wachten.

Meer
Lees meer...