‘Assisen’ komt ook terug met liveversie in theaters

Deze week ging het tweede seizoen van Assisen van start op Play4. De reeks is gebaseerd op een gelijknamig concept van James Cooke dat de laatste jaren al meerdere keren in het theater te zien was. Door het succes van de fictiereeks, keert ook die liveversie binnenkort terug. En daarbij kunnen fans alvast heel wat grote namen verwachten.

De komende vijf weken zal kijkend Vlaanderen nog in de ban zijn van de insulinemoord in het tweede seizoen van Assisen op Play4. Daarin volgen de kijkers het proces van Dirk Dejager (Gene Bervoets) die met de hulp van een insulinespuit zijn kleindochter om het leven heeft gebracht. De grootste vraag tijdens dat proces is niet of hij haar vermoord heeft, maar wel of het wel echt was om haar uit haar lijden te verlossen.

Nadat de fans van het concept zich daarover hebben uitgesproken, komt er ook opnieuw een liveversie. Die zal vanaf april te zien zijn in verschillende theaters.

Assisen Live

Assisen Live is een interactief concept waarbij een moordproces, inclusief flashbacks, op de scène wordt gebracht. Het wordt voor het publiek een meeslepende avond waarbij zijzelf optreden als volksjury en beslissen over schuld of onschuld.

In de nieuwste productie, die Assisen – De Kotmoord zal heten, krijgen we het verhaal van de moord op een jonge vrouw te zien. Hoe dat precies in elkaar zal zitten, is niet bekend. Maar in de cast zien de fans wel alvast heel wat grote namen.

Cast

Zo draait het nieuwe proces rond een beklaagde gespeeld door Ben Segers (Safety First, Wat Als?) en zal Carry Goossens (Zonen van Van As, Code 37) de rol van zijn advocaat op zich nemen. Verder neemt Sien Eggers (Het Eiland, In De Gloria) plaats op het zitje als voorzitter van het hof en is Jonas Leemans (Cordon) procureur.

Verder krijgen we de jonge Leonce Peeters te zien in de rol van het slachtoffer en nemen Ini Massez (Knokke Off), Nona ’t Jolle (wtFOCK) en An Miller (Het Eiland) plaats op de getuigenbank. Die laatste is op dit moment ook te zien in de tv-versie van Assisen. De regie ligt dan weer in handen van Filip Peeters, die in die tv-versie de rol van Meneer Craps speelt.

Tickets en info via deze website.

Meer
Lees meer...