‘Assisen: De Insulinemoord’ krijgt releasedatum

We weten nu al een tijdje dat Assisen “binnenkort” terugkeert voor een tweede seizoen en nu kennen we daar ook de datum van. Vanaf dinsdag 20 februari kan je op Play4 en online via GoPlay kijken naar Assisen: De Insulinemoord.

Play4 heeft de releasedatum gelost voor het tweede seizoen van Assisen. In Assisen: De Insulinemoord zullen we als kijker opnieuw mogen beslissen over schuld of onschuld.

Assisen

Assisen is een uniek televisieprogramma, waarbij je als kijker meebeslist over het einde. We volgen een rechtszaak, waarbij we als kijker leden van een assisenjury zijn. We volgen de pleidooien van de advocaten in de rechtbank, maar krijgen ook extra beelden te zien die ons een beeld moeten geven over de zaak. Op het einde worden wij voor de keuze gezet: is de beklaagde schuldig of onschuldig? De reeks neemt twee verschillende vonissen op, eentje voor schuldig en eentje voor onschuldig. Waardoor het lot van de beklaagde dus echt in de handen van de kijker ligt. In de laatste aflevering krijgen we dan te zien of we het bij het juiste eind hadden.

Het eerste seizoen van Assisen stond in het teken van de zogenaamde Balletmoord. Daarbij moesten we als kijker oordelen over het lot van ballerina Eveline Van Laecke (Violet Braeckman), die verdacht werd van de moord op haar balletcoach Samuel Indria (Geert Van Rampelberg). In het tweede seizoen zullen we een gloednieuwe zaak volgen, maar zullen de advocaten en rechter uit het eerste seizoen wel terugkeren. De pleidooien zullen dus opnieuw gehouden worden door meester Bregt Craps (Filip Peeters) en procureur Anna Senden (An Miller), terwijl rechter Karen Dengler (Katelijne Verbeke) de rechtszaak in goede banen leidt.

De Insulinemoord

In het tweede seizoen zullen we De Insulinemoord volgen. Daarbij gaat het om de moord op de jonge paardenliefhebster Luna (Zita Windey). Haar hele leven stond in het teken van paardrijden, tot ze door een ongeluk in een rolstoel belandde. Niet veel later wordt ze dood teruggevonden in de stal van haar lievelingspaard. Al snel neemt haar grootvader Dirk Dejager (Gene Bervoets) de verantwoordelijkheid op voor de moord. Hij beweert dat zijn kleindochter zwaar depressief was en hij haar uit haar lijden wilde verlossen door haar door middel van een insulineoverdosis – hij lijdt aan diabetes – om het leven te brengen. Maar de ouders van Luna zijn het niet eens met dit verhaal. Het zal dus aan de kijker zijn om te beslissen of Dirk schuldig is aan de moord op zijn kleindochter of dat hij vrijuit zal gaan.

We wisten als dat het tweede seizoen in het voorjaar van 2024 zou verschijnen en nu is er ook een exacte releasedatum. Assisen: De Insulinemoord zal vanaf dinsdag 20 februari te bekijken zijn via Play4 en online via GoPlay.

Bekijk hier nog eens de teaser voor het tweede seizoen van Assisen.

Assisen: De Insulinemoord is vanaf dinsdag 20 februari te bekijken op Play4 en online via GoPlay.

Meer
Lees meer...