Nieuw seizoen ‘Assisen’ krijgt eerste teaser

Hoewel er nog geen exacte releasedatum is, lijkt het nieuwe seizoen van Assisen wel erg dichtbij te komen. De laatste dagen heeft zender Play4 namelijk meer bekendgemaakt over de personages én verscheen er nu dus ook al een eerste teaser. Het nieuwe seizoen zal de kijker onderdompelen in de wereld van de paarden.

Binnenkort kunnen kijkers van Play4 opnieuw terecht op de zender voor een groot assisenproces. Na het proces rond de balletmoord vorig jaar, is het nu tijd voor de insulinemoord. Net zoals vorig jaar zal het publiek ook deze keer mee mogen beslissen over het lot van de beklaagde.

Assisen

Assisen is een interactief tv-concept waarbij de kijkers enkele weken fungeren als juryleden. Zij mogen na de afleveringen namelijk beslissen over het lot van de beschuldigde. Op basis daarvan wordt er op het einde een andere aflevering uitgezonden. Zo is er dus een aflevering waarbij de verdachte schuldig bevonden wordt, maar ook een waar die onschuldig bevonden werd. Pas daarna krijgen we te zien of de jury, de kijkers dus, gelijk had of niet.

In het eerste seizoen was dat de balletmoord, waarbij Eveline Van Laecke (Violet Braeckman) werd terechtgesteld. Deze keer draait alles om de dood van Luna (Zita Windey), waarbij haar grootvader Dirk (Gene Bervoets) wordt verdacht.

Tweede seizoen

In die nieuwe afleveringen krijgt de kijker het verhaal van de 18-jarige Luna Laeremans (Zita Windey) te zien. Gisteren deelde Play4 alvast een teaser waarin te zien is dat het verhaal zich afspeelt tussen de paarden. Daar wordt Luna ook dood gevonden in de stal van haar lievelingspaard. Haar grootvader, Dirk Dejager (Gene Bervoets), geeft kort daarna de moord op zijn kleindochter toe en meldt daarbij dat hij zijn eigen insuline, hij is diabetespatiënt, gebruikte om zijn “depressieve kleindochter uit haar lijden te verlossen”.

Volgens de ouders van Luna zit het verhaal helemaal anders in elkaar. Uiteindelijk zal de jury, de kijker dus, moeten beslissen wie gelijk krijgt. Naast Windey en Bervoets krijgen we ook onder andere Greg Timmermans, Inge Paulussen, Willem De Schryver en Nathan Naenen te zien. Ook oude bekenden Filip Peeters, An Miller en Katelijne Verbeke keren terug.

Bekijk de teaser via deze link.

Meer
Lees meer...