‘Assisen’: Luister hier naar het openingspleidooi van Anna Senden (An Miller)

Het tweede seizoen van Assisen gaat volgende week van start en dus is het tijd voor een nieuwe rechtszaak waarbij je als kijker beslist over schuld of onschuld. Om je volledig voor te bereiden op deze nieuwe case deelde Play4 zojuist het openingspleidooi van aanklager Anna Sender, gespeeld door An Miller.

Assisen op Play4 is een bijzonder programma omdat het het enige fictieprogramma is waarbij je als kijker invloed hebt op de afloop. In Assisen volgen we namelijk een assisenproces met pleidooien van beide partijen. Daarnaast krijg je als kijker ook heel wat extra zaken te zien. Zo volgen we de hoofdrolspelers tijdens het proces en zien we ook meerdere flashbacks.

Kijker

Met al deze informatie kan je uiteindelijk als kijker mee beslissen over de schuld of onschuld van de beklaagde door online te stemmen. Van de voorlaatste aflevering van Assisen zijn er vervolgens twee versies opgenomen: één waarbij de beklaagde schuldig wordt bevonden en één waarbij die wordt vrijgesproken. Tijdens de slotaflevering zie je dan wat er echt is gebeurd.

Assisen: De Insulinemoord

Het eerste seizoen van Assisen draaide rond de balletmoord, waarbij Eveline Van Laecke (Violet Braeckman) werd terechtgesteld. Deze keer draait alles om de dood van de 18-jarige Luna (Zita Windey), waarbij haar grootvader Dirk (Gene Bervoets) wordt verdacht.

Luna was een talentvolle jumpingruiter die op een dag dood wordt aangetroffen in de stal van haar lievelingspaard. Haar grootvader, Dirk Dejager (Gene Bervoets), geeft kort daarna de moord op zijn kleindochter toe en meldt daarbij dat hij zijn eigen insuline, hij is diabetespatiënt, gebruikte om zijn “depressieve kleindochter uit haar lijden te verlossen”. Volgens de ouders van Luna zit het verhaal helemaal anders in elkaar.

Moord

In het openingspleidooi van Anna Senden (An Miller) horen we alvast hoe zij Dirk beschuldigt van moord. Hij zou zijn kleindochter hebben vermoord omdat ze zijn onrealistische verwachtingen niet kon waarmaken. “… en daarom vragen wij als openbaar ministerie om de heer Dirk Dejager schuldig te verklaren aan opzettelijke doodslag met het oogmerk te doden, ofwel moord met voorbedachten rade”, besluit Sender haar pleidooi.

Bekijk hier het openingspleidooi uit Assisen:

Assisen: De Insulinemoord is vanaf dinsdag 20 februari te bekijken op Play4 en online via GoPlay.

Meer
Lees meer...