‘Assisen’ krijgt ook dit seizoen hulp van buitenaf via blog ‘Open Uw Ogen’

Morgen gaat het nieuwe seizoen van Assisen van start. Daarin volgen we het proces van de insulinemoord. Zowel via tv als via allerlei andere kanalen zullen de kijkers het proces kunnen volgen en hun eigen mening kunnen delen. Zo is er ook opnieuw een extra blog. Die heet deze keer Open Uw Ogen.

Vanaf dinsdag 20 februari verschijnt het tweede seizoen van Assisen op Play4 en GoPlay. Na het proces rond de balletmoord vorig jaar, is het nu tijd voor de insulinemoord.

Assisen is een interactief tv-concept waarbij de kijkers enkele weken fungeren als juryleden. Zij mogen na de afleveringen namelijk beslissen over het lot van de beschuldigde. Op basis daarvan wordt er op het einde een andere aflevering uitgezonden.

Assisen

In die nieuwe afleveringen krijgt de kijker het verhaal van de 18-jarige Luna Laeremans (Zita Windey) te zien. Gisteren deelde Play4 alvast een teaser waarin te zien is dat het verhaal zich afspeelt tussen de paarden. Daar wordt Luna ook dood gevonden in de stal van haar lievelingspaard. Haar grootvader, Dirk Dejager (Gene Bervoets), geeft kort daarna de moord op zijn kleindochter toe en meldt daarbij dat hij zijn eigen insuline, hij is diabetespatiënt, gebruikte om zijn “depressieve kleindochter uit haar lijden te verlossen”.

Volgens de ouders van Luna zit het verhaal helemaal anders in elkaar. Uiteindelijk zal de jury, de kijker dus, moeten beslissen wie gelijk krijgt. Naast Windey en Bervoets krijgen we ook onder andere Greg Timmermans, Inge Paulussen, Willem De Schryver en Nathan Naenen te zien. Ook oude bekenden Filip Peeters, An Miller en Katelijne Verbeke keren terug.

Nieuwe blog

Vorig jaar kregen de kijkers meer informatie via de blog Het Verdict van journaliste Eliza Beekmans (Katrin Lohmann). Ook dit jaar is er een blog waarop er extra zaken zullen verschijnen. Al is dat deze keer niet die van de journaliste, maar wel van Jonas Pintens (Joren Seldeslachts).

Jonas is de bezieler van de website Open Uw Ogen. Hij is een vereenzaamde dertiger die alleen woont en zijn dagen vult met het volgen van processen. Zijn doel is om het juridische apparaat onderuit te halen. Dat komt doordat hij zelf jaren geleden onterecht een jaar in voorhechtenis zat opgesloten. Daarna had hij het moeilijk met zich te integreren in de maatschappij en kreeg hij ook geen kansen meer op de arbeidsmarkt. Via zijn blog uit hij dus zijn kritiek op hoe het rechtssysteem werkt aan de hand van verschillende zaken, ook die van de insulinemoord.

Bekijk de eerste video van Jonas Pintens hier.

Meer
Lees meer...