Opnieuw een toeristisch eiland gesloten als gevolg van massatoerisme

Opnieuw een toeristisch eiland gesloten als gevolg van massatoerisme

Massatoerisme heeft opnieuw haar tol geëist: vanaf 26 april zal het bekende Filipijnse eiland Boracay afgesloten worden voor zes maanden. Dat heeft president Rodrigo Duterte beslist. In de tussentijd zal het eiland grondig worden schoongemaakt.

Wie deze zomer naar de Filipijnen gaat en Boracay wilde bezoeken, is eraan voor de moeite. Het eiland wordt namelijk zes maanden gesloten voor opruimacties. Deze beslissing viel na een bezoek van de president aan de trekpleister. Dat zegt de Filipijnse site Inquirer.

Het eiland

Boracay is een eiland van 7 kilometer lang en 500 meter breed, en is gelegen ten zuiden van de Filipijnse hoofdstad Manilla. Volgens reisgids Lonely Planet kan je hier 4 kilometer aan prachtige witte stranden en een geweldig nachtleven vinden. Keerzijde aan het paradijs: de afvalberg is door het massatoerisme enorm toegenomen.

Massatoerisme

Jaarlijks bezoeken 100 duizenden toeristen Boracay. Het hele eiland leeft van het toerisme. Een Britse expat zei aan de Engelse krant The Independent: “Ongeveer 30.000 mensen zullen binnen drie weken zonder werk vallen.” Als we de familieleden daarbij tellen, dan komt dat neer op 100.000 mensen zonder inkomen, wat zou kunnen leiden tot een sociaal drama.

Gesponsorde artikelen