Opnieuw rellen in Brussel: 71 aanhoudingen na vernielingen in Louizalaan, politieagenten gewond

Opnieuw rellen in Brussel: 71 aanhoudingen na vernielingen in Louizalaan, politieagenten gewond

Bij nieuwe rellen in Brussel zijn gisteren 71 mensen aangehouden. Ze maakten gebruik van een vreedzame betoging tegen moderne slavernij in Libië om vernielingen aan te richten op de Louizalaan. Volgens bronnen bij de politie zijn al zeker drie politieagenten gewond geraakt bij confrontaties. Er raakte ook een vrouw gewond.

Zo’n twee weken na de zware rellen in Brussel zijn er weer vernielingen aangericht aan winkels en wagens in de Brusselse Louizalaan. Rond 16 uur was aan het Poelaertplein bij het Justitiepaleis een vreedzame betoging aan de gang. Daarvan heeft een groep jongeren gebruik gemaakt om rel te schoppen.

De jongeren trokken naar de Louizalaan en vielen daar winkels binnen. Ze vernielden winkelruiten en beschadigden auto’s. Het kwam ook al snel tot confrontaties met de politie.

Politie grijpt snel in

Na de blamage tijdens de vorige rellen was de politie nu wel snel ter plaatse, onder andere met het waterkanon en helikopters. De Brusselse en de federale politie grepen snel in tegen de relschoppers. Het kwam daar ook tot confrontaties en daarbij raakten al zeker drie politieagenten gewond.

Het Brusselse parket meldt dat er 71 mensen zijn opgepakt. “Een dertigtal jongeren die aanwezig waren bij de manifestatie op het Poelaertplein hebben op een gegeven moment hun gezicht bedekt en zijn dan richting Louiza getrokken om daar beschadigingen aan te brengen aan een aantal winkels”, duidt politiewoordvoerster Ilse Van de Keere.

De relschoppers gooiden winkelruiten in

De politie greep snel in

De betoging tegen slavernij was nochtans vreedzaam begonnen

Gesponsorde artikelen