Orient Express opent luxehotel in Venetiaans paleis

De toeristische groep Orient Express, onderdeel van de Franse hotelgroep Accor, heeft met de Italiaanse horecagroep Arsenale een akkoord gesloten om in de Italiaanse stad Venetië een hotel te openen. Het filiaal zal worden gevestigd in het Palazzo Donà Giovannelli, dat ruim zevenhonderd jaar geleden werd gebouwd.

Het Venetiaanse paleis zal na het Grand Hotel de la Minerve in Venetië het tweede hotel worden van Orient Express, dat gegroeid is uit de gelijknamige historische treinoperator.

Bekende stopplaats

Venetië was traditioneel een bekende stopplaats voor de treinen van de Orient Express. “De opening van een hotel in de Italiaanse stad stemt dan ook volledig overeen met de geschiedenis van het merk Orient Express”, benadrukt topman Stephen Alden. “Voor Orient Express betekent dit project een terugkeer naar de wortels van een legende.”

Het Palazzo Donà Giovannelli wordt toegeschreven aan de architect Filippo Calendario, die ook bekend is als de ontwerper van het Dogenpaleis. Voor de herinrichting van het historische paleis werd beroep gedaan op de architecte en interieurontwerpster Aline Asmar d’Amman en haar studio Culture in Architecture.

Asmar d’Amman en haar team tekenden voordien onder meer voor de aankleding van het restaurant Le Jules Verne in de Eiffeltoren in Parijs en het Hôtel de Crillon, eveneens in de Franse hoofdstad.

La Dolce Vita

Het Palazzo Donà Giovannelli is gelegen in de wijk Cannaregio en kijkt uit over de Rio di Noale en de Rio di Santa Fosca. Het paleis bevindt zich op tien minuten van het treinstation Santa Lucia. Passagiers van de La Dolce Vita, de trein waarmee Orient Express-reizigers langs een aantal Italiaanse historische locaties voert, kunnen van het station met de boot of te voet het hotel bereiken.

Voor de uitbating van het hotel, dat 45 kamers en suites zal tellen, zal worden samengewerkt met de Italiaanse horecagroep Arsenale.

“De samenwerking past perfect binnen de ambities van Arsenale om opnieuw aan te knopen met een luxetoerisme dat de ongeëvenaarde artistieke en culturele erfgoed van het Italiaanse schiereiland in de schijnwerpers plaatst”, merkt Paolo Barletta, de topman van de Italiaanse horecagroep, op.

Ambitieuze plannen

Orient Express verwacht het Grand Hotel de la Minerve in de loop van volgend jaar te kunnen openen. In de toekomst zullen ook in een aantal andere historische steden mogelijk nog nieuwe vestigingen van het merk worden gepland.

Accor nam vijf jaar geleden een belang van 50 procent in Orient Express over van de Franse spoorwegmaatschappij SNCF. Het merk heeft geen enkele band met de vroegere Hôtels Orient-Express die acht jaar geleden tot Belmond Hotels werd omgedoopt.

(evb)

Meer
Lees meer...