Oudjaar elders vieren? Dit zijn de zeven bestemmingen binnen Europa die je moet geprobeerd hebben

Oudjaar elders vieren? Dit zijn de zeven bestemmingen binnen Europa die je moet geprobeerd hebben

Beu om met oudjaar altijd hetzelfde te doen, met dezelfde mensen en dezelfde gesprekken? Trek er anders gewoon eens een weekendje (of midweek) op uit naar een ander land en steek daar het nieuwe jaar in gang. Wij selecteerden zeven steden waar je volgens ons perfect een nieuwe set mensen kan leren kennen én je uitleven. Het moet niet altijd Londen of Parijs zijn …

1. Dubrovnik

Heel Dubrovnik verandert rond Oudjaar in een feestdorp, maar rond Stradun gaan de meeste festiviteiten door. De bekendste Kroatische bands treden op, elk klein dorp in de buurt doet wel aan vuurwerk en dat lokt heel wat volk. Daar komt nog eens bij dat het in Dubrovnik significant warmer is dan bij ons in december. Haal dus je beste party-outfit maar boven en leer wat nieuwe mensen kennen.

2. Madeira

Ok, technisch gezien ligt Madeira dan wel voor de kust van Marokko, het is ook echt nog Europees grondgebied. Warm, een eilandsfeertje en een vuurwerkspektakel dat in 2006 het Guinness Book of World Records haalde. Bekijk het vanuit de haven van Funchal, of huur een boot in en luidt vanop je cruiseschip, met een glas cava in de hand het nieuwe jaar in.

3. Berlijn

Het zijn niet alleen de warmere landen die op ons verlanglijstje staan: ook goede buur Berlijn kan er wat van met Oudjaar. Shows, eten, muziek en het beste van Duitsland verzameld in één lange soort überkerstmarkt, gecombineerd met de jaarlijkse show aan de Brandenburgse Poort maakt het helemaal de moeite om de trein op te springen naar de Duitse hoofdstad.

4. Edinburgh

Edinburgh is sowieso een fantastische plek om te bezoeken, maar in Schotland vieren ze Nieuwjaar als Hogmanay. En da’s een soort decadent feestje waar ze in Brussel nog een puntje aan kunnen zuigen. Op 30 december is er al de indrukwekkende Torchlight-parade, daarna verhuist het feestje op 31 december naar de voet van het indrukwekkende Edinburgh Castle. Dat geeft een andere dimensie aan het vuurwerk dat van in het kasteel wordt afgeschoten, en is direct het signaal dat er een royaal feestje aankomt.

5. Porto

Toch te koud in Berlijn of Schotland? Wat dacht je dan van Porto? Het kleinere broertje van Lissabon voorziet in een stevig feestje voor het gemeentehuis van Porto. Muziek, de lekkerste Portugese hapjes én veel porto natuurlijk. Je kan ook letterlijk gaan cruisen op de Douro, al mis je dan natuurlijk wel één van de grootste feestjes van het jaar.

6. Wenen

In Wenen walsen ze niet alleen, je kan er ook gewoon het New Year’s Eve Trail volgen en de hele avond het beste van jezelf geven doorheen de hele stad. Toch zin in opera, een classy etentje of een échte balavond: in Wenen ben je aan het juiste adres. En ja, je kan er natuurlijk ook gewoon je Sisi-dromen waarmaken. Komaan, jullie dachten het allemaal.

7. Rome

Wist je dat je in het Forum van Rome Oudjaar kan gaan vieren? Wij ook niet, maar als je echt op zoek bent naar een unieke ervaring, dan is Rome een veilige gok. Want waar je ook viert, in de wieg van onze beschaving ben je omringd door de mooiste gebouwen, het lekkerste eten en de warmste mensen. Nog redenen nodig om te vertrekken?

Gesponsorde artikelen