Left Right
scrollTop top

Overleden Prince steunt milieuvriendelijke organisaties nu Trump dat niet meer wil doen


Overleden Prince steunt milieuvriendelijke organisaties nu Trump dat niet meer wil doen

Het was al bekend dat de Amerikaanse president Donald Trump het budget voor het ministerie voor Hernieuwbare Energie serieus zal inkrimpen. Die beslissing stuit op onbegrip, maar er komt nu hulp uit onverwachtse hoek: de overleden zanger Prince blijkt vorig jaar geld te hebben geschonken aan Powerhouse, een onderneming die milieuvriendelijke projecten ondersteunt.

In april vorig jaar overleed de Amerikaanse zanger Prince heel onverwachts. Maar zelfs na zijn dood blijft de zanger mensen verrassen nu blijkt dat hij veel geld geïnvesteerd heeft in groene energie.

Volgens Bloomberg vond er in 2011 een gesprek plaats tussen Prince en zijn vriend Van Jones. Hij was groene-jobs-adviseur voor de voormalige president Barack Obama en nu commentator op CNN. In dat gesprek zei Prince: “Ik heb een kwart miljoen dollar, wat kan ik daarmee doen?”. Het antwoord van Jones: “Mijn vrouw heeft gezegd dat hij zonnepanelen over heel Oakland zou moeten zetten.”

Powerhouse

Dat gesprek én het geld van Prince heeft voor de oprichting van Powerhouse gezorgd, een denktank die groene ondernemers samenbrengt met investeerders. De onderneming heeft 43 start-ups geholpen om voet aan de grond te krijgen in een periode waar huidig president Donald Trump probeert om het budget en de werking van het ministerie van Energie tot een minimum te herleiden.

Dankzij Powerhouse werd in totaal al 287 miljoen dollar aan kapitaal vergaard, zijn er bijna 390 mensen tewerkgesteld en is in totaal al 242 megawatts aan zonne-energie in de Verenigde Staten én daarbuiten geïnstalleerd.

#YesWeCode

Maar er is nog meer. Prince steunde ook de organisatie #YesWeCode, een organisatie die jongeren bijleert over technologie en ook hielp om het bewustzijn voor the Black Lives Matter-beweging te vergroten. De zanger schonk ook nog geld aan Green for All, een organisatie die mede werd opgericht door Van Jones die Prince eerder al hielp met zijn investeringen.

Prince wou eigenlijk dat zijn investeringen anoniem bleven, maar meer dan een jaar na zijn abrupt overlijden, weet de wereld nu toch van de nobele daden van Prince.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.195.366
 • Aantal
  doden
  1.144.069
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  287.700
 • Aantal
  doden
  10.658