Overleeft Jaime Lannister ‘Game of Thrones’? Rechtszaak geeft massieve spoilers weg

Overleeft Jaime Lannister ‘Game of Thrones’? Rechtszaak geeft massieve spoilers weg

Nog enkele maanden en ‘Game of Thrones’ verschijnt weer op onze schermen. Dé hamvraag: wie overleeft er de strijd om de Iron Throne en wie gaat er dood. Van één personage, Jaime Lannister, weten we al zeker hoe lang hij meegaat, door een onfortuinlijke rechtszaak met zijn voormalige management. 

Nikolaj Coster-Waldau speelt de bekeerde Jaime Lannister in Game of Thrones, de serie die ons zeven seizoenen lang in de ban hield. Met het achtste en laatste seizoen komt er volgend jaar een einde aan de fantasyreeks, maar wie overleeft die laatste gevechten? De ex-manager van Coster-Waldau heeft per ongeluk meegegeven hoe lang haar ex-cliënt in de reeks blijft en dat betekent zware spoilers. Wil je niets weten, lees dan niet verder, je bent gewaarschuwd.

In hoe veel afleveringen speelt Nikolaj Coster-Waldau?

Coster-Waldau verbrak het contract met zijn manager, Jill Littman voor de details van seizoen acht van Game of Thrones bekend raakten. De discussie die de twee hebben is de volgende: moet Littman ook haar tien procent commissie krijgen voor een serie die ze wel heeft helpen bewerkstelligen? De rechter oordeelde van wel. Om de schadevergoeding vast te stellen, moest Coster-Waldau zijn inkomsten van seizoen acht voorleggen. Nogmaals: je bent gewaarschuwd.

In een document dat Business Insider kon inkijken, staat dat Coster-Waldau, die Jaime Lannister speelt, zo’n 920.000 euro per aflevering zou gaan verdienen en dat voor tenminste zes afleveringen. Seizoen acht van Game of Thrones zou ook slechts zes afleveringen van anderhalf uur krijgen. Met andere woorden: Jaime gaat wel degelijk nog even mee. (Wat is volgens Nikolaj Coster-Waldau de degoutantste Game of Thrones-scène? Lees het hier!)


Overleeft Jaime de laatste aflevering?

Daarmee is natuurlijk niet gezegd dat hij de eindstrijd ook effectief overleeft. Jaime trok in de laatste aflevering uit King’s Landing naar Daenerys om de White Walkers te helpen verslaan. Want wie er ook op de Ijzeren Troon eindigt, die White Walkers hebben intussen een White Dragon die behoorlijk veel schade kan aanrichten.

Voor Emilia Clarke zit Game of Thrones erop: zo sloot zij de serie af!

Overigens moet Coster-Waldau z’n voormalige agent wel degelijk een mooie som van 1.7 miljoen euro betalen, wat hij momenteel ook weigert te doen. Er is dus een nieuwe rechtszaak hangende.

Game of Thrones staat bekend om z’n hoge dodentol (al is er een andere reeks die meer doden telt dan Game of Thrones). De eerste zes seizoenen vielen er maar liefst 142 dodelijke slachtoffers. Met afleveringen zoals ‘Baelor’, waarbij Ned Stark z’n hoofd verliest, of ‘The Rains of Castamere’, waarbij zo’n beetje de hele Stark-familie om het leven wordt gebracht tijdens The Red Wedding, hebben Game of Thrones een reputatie gegeven.

Dit personage keert alvast niet terug naar Westeros!

Daenerys en Jon

Omdat het lijkt alsof Game of Thrones ook weinig moeite heeft met het afmaken van hoofdpersonages, blijft de reeks ook spannend. Toch geeft de titel van de boeken weg dat de eigenlijke hoofdrolspelers de hele tijd op het toneel zijn blijven staan. ‘A Song of Ice and Fire’ draait namelijk vooral om de tegenpolen Daenerys Targaryen (kan letterlijk door vuur wandelen) gespeeld door Emilia Clarke en Jon Snow (woont op een ijsmuur, mocht z’n achternaam nog geen weggever zijn) gespeeld door Kit ‘geweldig haar’ Harington. Die laatste trouwde onlangs overigens met zijn Ygritte, Rose Leslie, die je ook kent van Downton Abbey.

In die context zijn de Lannisters, hoe groot hun rol ook was op het Westeros-continent, nevenpersonages. Maar na zeven seizoenen van Lannister-hysterie, incest en de ommekeer van Jaime Lannister hopen de fans ongetwijfeld dat hij de laatste aflevering ook overleefd. Coster-Waldau zelf liet alvast optekenen dat de finale de fans zal ‘verrassen’. Nog even geduld en dan hebben we ’t antwoord op onze vragen.

Hier kan je de eerste beelden van het volgende seizoen van Game of Thrones bekijken.

HBO

Gesponsorde artikelen