Overlegcomité: Dansen op trouwfeesten en geen beperkingen horeca vanaf 1 september, discotheken open op 1 oktober

Sinds 14 uur vanmiddag zit het overlegcomité opnieuw samen. Daarbij worden verschillende versoepelingen besproken die betrekking hebben tot de horeca, maar ook onze privésfeer.

De eerste beslissingen van het Overlegcomité zijn al bekend, waarbij we heel wat versoepelingen krijgen die ingaan vanaf woensdag 1 september. Daarnaast staan er ook al versoepelingen gepland voor vrijdag 1 oktober.

Horeca

De eerste grote versoepeling hangt samen met de horeca. Vanaf woensdag 1 september vervallen daar bijna alle maatregelen. Enkel het dragen van een mondmasker wanneer je je verplaatst, blijft verplicht. Daardoor vervalt dus het verplichte sluitingsuur om 1 uur en staat er ook geen beperking meer op het aantal personen aan een tafel.

Verder is er eindelijk perspectief voor discotheken. Zij kunnen vanaf vrijdag 1 oktober opnieuw hun deuren openen. Vanaf die dag zal je ook in café’s opnieuw mogen dansen.

Thuis

Vanaf 1 september staat er ook geen beperking meer op het aantal mensen dat je thuis uitnodigt. Momenteel mag je nog steeds maar acht mensen uitnodigen in een privéwoning, maar na 1 september mag je dus zoveel mensen uitnodigen als je wil, waarbij er ook geen mondmaskers gedragen moeten worden.

Trouwfeesten

Ook voor mensen die gaan trouwen, is er eindelijk goed nieuws. Er mag vanaf woensdag 1 september namelijk opnieuw gedanst worden op trouwfeesten en andere privéfeesten. Daarbij is het niet nodig om een Covid Safe Ticket te vragen aan de gasten.

Evenementen

Evenementen krijgen ook een versoepeling vanaf 1 september. Daarbij vervallen de maatregelen voor evenementen met maximum 200 aanwezigen binnen en 400 buiten. Om precies te zijn wil dat dus zeggen dat er geen afstand meer gehouden moet worden en dat ook mondmaskers niet langer verplicht zijn. Vanaf 1 oktober wordt het aantal aanwezigen opgetrokken tot 500 binnen en 750 buiten.

Ook bij grotere evenementen die gebruik maken van een Covid Safe Ticket vervallen de regels rond mondmaskers en afstand. Wanneer er geen Covid Safe Ticket gebruikt wordt, blijven de regels rond mondmaskers en afstand wel van kracht.

Meer
Lees meer...