Left Right
scrollTop top

Overlegcomité lijkt met nieuwe versoepelingen te komen voor horeca


Alexander De Croo Overlegcomité horeca
© Alexander De Croo – Bron: Isopix

De bevoegde minister van ons land zitten op dit moment samen op het Overlegcomité om de coronamaatregelen te bespreken. Op de agenda daar staan vooral de regels die gelden op café en in restaurants. Zij vragen al enige tijd om nog verder te mogen versoepelen en dat lijkt ook te gebeuren.

Officieel is het wachten op de persconferentie van premier Alexander De Croo (Open Vld) om te weten wat beslist is op het Overlegcomité, maar VRT NWS vernam al enkele zaken die daarop zullen aangekondigd worden.

Sluitingsuur verlaat tot 1 uur

Zo zal zoals verwacht het sluitingsuur van de horecazaken verlaat worden van 23.30 uur tot 1 uur ’s nachts. Het Europees kampioenschap voetbal dwingt het Overlegcomité ook enigszins tot die maatregel. Op 26 juni begint daar namelijk de knock-outfase en daarbij zijn verlengingen en eventueel penalty’s mogelijk. In zo’n geval is het onwaarschijnlijk dat de winnaar bekend is voor 23.30 uur. Om chaos te vermijden, lijkt een later sluitingsuur dus aangewezen.

Met 8 aan tafel

Daarnaast wordt ook de beperking om maar met 4 personen aan dezelfde tafel te zitten, aangepast. Dat aantal zou verdubbeld worden tot 8 personen. In de praktijk valt al vaak te zien dat mensen feitelijk al met grotere groepen aan aangrenzende tafels gaan zitten. Ook Horeca Vlaanderen riep al langer op om op dit vlak te versoepelen.

Afschaffing samenscholingsverbod

Tot slot zou ook het samenscholingsverbod volledig verdwijnen. Op dit moment mag je overdag maximum maar met 10 mensen samenkomen en ’s nachts met 4. Die beperking lijkt wel te vallen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…