Eigenaars van PSG overwegen om KV Oostende over te nemen

Is er hoop voor KV Oostende? Qatar Sports Investments (QSI), de eigenaar van PSG, zou alvast op zoek zijn naar nieuwe clubs en blijkt interesse te hebben in de kustploeg. Met een schuldenlast van 8 miljoen euro, staan de kustboys op het randje van een mogelijk faillissement.

De eigenaars van PSG overwegen een multiclubmodel in te voeren, zoals succesvol toegepast door Manchester City met Lommel als talentenvijver. KV Oostende ligt slechts op 300 kilometer afstand van Parijs, wat het een aantrekkelijke optie maakt voor QSI. Het zou dus een win-winsituatie kunnen worden voor beide partijen.

Challenger Pro League

De Challenger Pro League heeft KV Oostende dit seizoen niet gespaard. De club werd tweemaal bestraft door de Licentiecommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB), met een totale aftrek van 9 punten. Hoewel de puntenhandicap in beroep is verminderd naar 6 punten, blijft het verbod om spelers aan te kopen van kracht. Op dit moment staat KV Oostende 13de in de stand van de Challenger Pro League.

Tribune Coucke

Een moeilijke factor in de financiële situatie van KV Oostende is de jaarlijkse erfpacht van 800.000 euro voor het gebruik van de tribune van voormalig eigenaar Marc Coucke. Een regeling die dient om een schuld van 15 miljoen euro af te betalen. De tribune werd gebouwd en gefinancierd door de Coucke-vennootschap. Nu toont hij zich wel bereid om de tribune te verkopen aan de overnemer tegen een schappelijke prijs. Het alternatief zou zijn dat de hoofdtribune bij een faillissement eigendom wordt van de stad.

Meer
Lees meer...