Mbappé verlaat deze zomer PSG transfervrij

De kogel is door de kerk. Kylian Mbappé (25) heeft besloten om PSG aan het einde van het seizoen te verlaten. Volgens de Amerikaanse website The Athletic heeft de Fransman aan PSG-voorzitter Nasser Al-Khelaïfi laten weten dat hij zijn aflopende contract niet zal verlengen.

Na zeven succesvolle jaren bij de Parijse club is het tijd voor een nieuwe uitdaging. Met 290 wedstrijden op de teller legde de spits indrukwekkende cijfers neer. Naast zijn 243 doelpunten en 105 assists won hij vijf keer de landstitel en drie keer de beker. Nu rest de vraag waar de volgende bestemming ligt.

Prijskaartje

Wellicht zouden maar een handvol ploegen de Fransman kunnen betalen. Real Madrid lijkt de meest waarschijnlijke optie te worden, zoals eerder gemeld door de Spaanse sportkrant Marca. De club zou bereid zijn om een tekenpremie van 125 miljoen euro bruto en een jaarsalaris van 35 miljoen euro bruto aan te bieden. Toch is een nieuwe naam in de aanval van Madrid eigenlijk overbodig. Met Rodrygo, Vinicius en Bellingham heeft Real Madrid al een sterke frontlinie.

De beslissing van Mbappé om PSG transfervrij te verlaten is een harde klap voor de Qatarese eigenaars. Vooral omdat Mbappé nu de Franse hoofdstad zal verlaten zonder dat de club een transfervergoeding ontvangt. Beide partijen lijken wel met een goede verstandhouding uit elkaar te gaan. De aanvaller zou bereid zijn een deel van zijn loyaliteitsbonussen af te staan.

Opties en geïnteresseerden

De vraag over zijn vertrek is dus beantwoord. Nu is de nieuwe vraag: naar waar? Mbappé zou naast Real Madrid ook interesse genieten uit de Premier League. Liverpool lijkt de meest logische keuze aangezien de selectie terug opbouwende is en er een plekje vrij is vooraan. Ook Arsenal is geïnteresseerd in de Fransman maar financieel gezien lijkt die mogelijkheid onbestaande.

Al-Hilal uit Saoedi-Arabië blijft alles uit de kast halen om Mbappé te overhalen, maar een transfer buiten Europa zou nog niet aan de orde zijn. Mbappé wordt ook gelinkt aan Barcelona, al is het prijskaartje van de spits voor hen een onhaalbare kaart.

Meer
Lees meer...