Kylian Mbappé officieel voorgesteld in overvol stadion Real Madrid

Vandaag is het eindelijk zover. De Franse sterspeler Kylian Mbappé wordt officieel voorgesteld bij zijn nieuwe club Real Madrid. De deal werd al een dikke maand geleden bekendgemaakt, maar toch was het tot nu wachten op de eerste beelden van Mbappé in Madrid. In een overvol Estadio Santiago Bernabéu is hij vandaag met open armen ontvangen.

Nadat het land afgelopen zondag het EK in Duitsland won, is het vandaag al opnieuw feest in de Spaanse hoofdstad. Nadat de komst van Kylian Mbappé vorige maand werd aangekondigd bij Real Madrid, volgde vandaag de officiële voorstelling. Die vond plaats in het stadion van de club waar duizenden mensen samenkwamen om de speler officieel te verwelkomen.

Kylian Mbappé

Het seizoen 2023-2024 was een grandioos succes voor Real Madrid. Naast het winnen van de Spaanse competitie won de club ook de Champions League, wat hen een indrukwekkende 137 miljoen euro opleverde.

Deze overwinning werd extra gevierd met de aankondiging van Kylian Mbappé als nieuwe speler. Hij zal naar verluidt zo’n 15 miljoen euro per jaar gaan verdienen. Maar daar komt nog een aanzienlijke tekenbonus bij. Deze bonus bedraagt maar liefst 150 miljoen euro, gespreid over vijf jaar, wat neerkomt op 30 miljoen euro extra per jaar.

Voorstelling

De saga rond Kylian Mbappé en Real Madrid sleept al jaren aan. Daarom zijn fans ook opgelucht dat de deal eindelijk rond is. En om dat te vieren, kwamen ze met een aanzienlijk aantal richting Estadio Santiago Bernabéu waar de Franse ster vandaag rond half één werd voorgesteld.

Het stadion was voor de gelegenheid volledig aangekleed. Denk daarbij aan een paarse loper, overal fotografen en grote schermen, Mbappés entourage op de eerste rij, lange introvideo’s en clubiconen als Raul en Santiago Solari.

Uiteindelijk was het aan Mbappé zelf en in een eerste speech, in het Spaans, liet hij weten vooral veel zin te hebben om aan de slag te gaan met het team. Het Spaanse voetbalseizoen gaat op 15 augustus opnieuw van start.

Bekijk de voorstelling hier:

Meer
Lees meer...