Dit is wat Kylian Mbappé echt zal verdienen bij Real Madrid

Real Madrid blijft indrukwekkende prestaties leveren. Onlangs hebben ze zowel de Spaanse titel als de Champions League gewonnen. Maar de club rust niet op haar lauweren; deze week kondigden ze namelijk de komst van Kylian Mbappé aan. De Franse sterspeler zal volgend seizoen schitteren naast andere sterren zoals Vinicius Jr. en Jude Bellingham. Maar wat verdient Mbappé nu echt bij de Koninklijke?

In Europa is er de laatste tijd veel te doen rond de financiële fair play-regels. Clubs zoals FC Barcelona zijn al meerdere keren onder de loep genomen en de beschuldigingen tegen Manchester City in de Premier League blijven zich opstapelen. Opvallend genoeg lijkt Real Madrid, ondanks hun voortdurende succes en de dure spelers die ze blijven aantrekken, de dans te ontspringen.

Topsalarissen

Het seizoen 2023-2024 was een grandioos succes voor Real Madrid. Naast het winnen van de Spaanse competitie won de club ook de Champions League, wat hen een indrukwekkende 137 miljoen euro opleverde.

Deze overwinning werd extra gevierd met de aankondiging van Kylian Mbappé als nieuwe speler. Hij zal naar verluidt zo’n 15 miljoen euro per jaar gaan verdienen. Dit bedrag lijkt relatief bescheiden in vergelijking met andere sterspelers in het team. Toni Kroos verdiende bijvoorbeeld 24 miljoen euro per jaar, en ook Luka Modrić en Jude Bellingham verdienen elk 20 miljoen euro per jaar.

Grootverdiener Mbappé

Toch zal Mbappé de grootverdiener van de ploeg worden. Hoewel sommige spelers meer verdienen op jaarbasis, krijgt Mbappé een aanzienlijke tekenbonus. Deze bonus bedraagt maar liefst 150 miljoen euro, gespreid over vijf jaar, wat neerkomt op 30 miljoen euro extra per jaar.

Dat betekent dat Mbappé bovenop zijn salaris nog eens 2,5 miljoen euro per maand extra ontvangt. Hierdoor komt zijn totaal op een maandsalaris van ongeveer 3,75 miljoen euro, oftewel een jaarsalaris van 45 miljoen euro.

Meer
Lees meer...