Kylian Mbappé officieel naar Real Madrid

Na twee jaar flirten is het eindelijk officieel: Kylian Mbappé trekt voor vijf jaar naar Real Madrid. Dat maakte de Koninklijke gisteren bekend in een persbericht. Niet veel later deelde ook Mbappé het statement op zijn accounts. De speler vervoegt volgend seizoen spelers als Vinicius Jr. en Jude Bellingham. Maar ook Thibaut Courtois wordt een teamgenoot.

Het zijn gouden tijden voor Real Madrid. Eerder won de club de Spaanse titel met grote voorsprong en afgelopen weekend deden ze daar ook de Champions League-titel opnieuw bij. Alsof dat nog niet genoeg was, kondigde de club gisteren ook officieel de komst van de Franse international Kylian Mbappé aan.

Kylian Mbappé

De 25-jarige Kylian Mbappé wordt al enkele jaren gezien als een van de grootste talenten ter wereld. Hij begon zijn carrière bij AS Monaco en werd in 2017 voor maar liefst 180 miljoen euro overgekocht door Paris Saint-Germain. Ook in die periode was er al interesse van Real Madrid, maar de jonge Mbappé koos eerst voor een avontuur in eigen land.

Enkele jaren later ging de saga verder. Real Madrid bleef de prestaties van de Franse international van dichtbij volgen en een transfer leek enkele keren heel dichtbij. Toch koos Mbappé er uiteindelijk voor om nog even bij PSG te blijven. Maar in mei van dit jaar liet de speler wel weten dat het zijn laatste jaar bij de Franse club was.

Real Madrid

Sinds die bekendmaking leek het een kwestie van tijd vooraleer Real Madrid zijn nieuwe aanwinst bekend zou maken. Het was uiteindelijk gisteren dat de Spaanse kampioen het nieuws deelde via de website en sociale media. “Real Madrid CF en Kylian Mbappé hebben een akkoord bereikt. Hij zal de komende vijf seizoenen speler van Real Madrid zijn”, viel er te lezen.

Kylian Mbappé komt transfervrij over aangezien zijn contract bij PSG afliep. Maar dat wil niet zeggen dat Real Madrid een koopje heeft gedaan. De speler zou volgens verschillende bronnen ongeveer 15 miljoen euro per jaar verdienen, maar krijgt ook een tekenbonus van 100 miljoen euro uitbetaald in verschillende delen.

Meer
Lees meer...