Het aanbod van 1 miljard euro voor Kylian Mbappé … voor één seizoen

Het was wachten tot een voetballer een eerste aanbod ter waarde van één miljard euro zou krijgen. De club Al Hilal, gevestigd in Saoedi-Arabië, zou een bod van 300 miljoen euro hebben gedaan op Kylian Mbappé, spelend bij Paris Saint-Germain. De speler zou zelf een salaris van 700 miljoen euro zijn aangeboden.

Het nieuws wordt bevestigd door verschillende betrouwbare media en transferexpert Fabrizio Romano. Al Hilal wil met zijn olierijkdom de beste speler ter wereld aanschaffen.

Real Madrid

Het aanbod van één miljard euro bestaat uit de transfersom en het salaris van de speler, die in 2024 gratis en voor niets naar zijn droombestemming, Real Madrid, zou kunnen vertrekken.

Kylian Mbappé en PSG zijn al enkele weken in conflict over hun toekomst samen, waarbij de speler door de Franse club naar de uitgang wordt geduwd. PSG zou daarom volgens L’Équipe bereid zijn de transfer te accepteren. Als Mbappé nog een jaar langer blijft spelen voor de club, riskeert men dat hij gratis vertrekt, na afloop van zijn contract.

De gesprekken tussen de speler en Al Hilal zijn echter nog niet begonnen, volgens Fabrizio Romano. PSG is ervan overtuigd dat Mbappé al een akkoord heeft met Real Madrid.

Het record voor de duurste transfer is nog steeds in handen is van Neymar, waarvoor PSG in 2017 220 miljoen euro aan Barcelona heeft betaald.

Saoedi-Arabië en de organisatie van het Wereldkampioenschap

De Golfstaat heeft als droom om het Wereldkampioenschap van 2030 te organiseren. En het land vertrouwt op zijn olierijkdom om dat te realiseren. Na de transfer van Cristiano Ronaldo naar Al Nassr hebben verschillende clubs wereldsterren aangetrokken, zoals Karim Benzema (Real Madrid), Sergej Milinkovic-Savic (Lazio Roma) en Kalidou Koulibaly (Chelsea). Saoedi-Arabië wil zich presenteren als een voetballand, zoals Qatar dat het Wereldkampioenschap van 2022 heeft georganiseerd.

Ook aanvaller Romelu Lukaku staat op het verlanglijstje van Al Hilal. Het aangeboden salaris is 50 miljoen euro per seizoen, vijf keer meer dan hij momenteel verdient. (kg/ns)

Meer
Lees meer...